PSA confirmă că se află în discuţii avansate cu FCA. Se pun bazele celui mai mare grup auto din lume

Un anunţ surprinzător al grupului PSA din această dimineaţă  pune pe jar industria auto: grupul francez confirmă că poartă discuţii cu Alianța Fiat-Chrysler (FCA)! 

Conform unui comunicat al concernului PSA Peugeot-Citroen francezii sunt pe punctul de a încheia un acord istoric prin care poate să apară cel mai mare grup auto din lume.

“În urma rapoartelor recente cu privire la o posibilă negociere între Groupe PSA și FCA Group, Groupe PSA confirmă că există discuții în curs de creare a unuia dintre cele mai importante grupuri auto din lume” se arată în comunicatul emis de PSA.

Anterior Alianța Fiat-Chrysler (FCA) purtase discuţii cu Renault, însă problemele prin care a trecut proprietarul Dacia nu au condus la semnarea unui acord. Contopirea celor două ar fi dat naștere unei entități noi, deținută în proporție de 50% de acționarii Renault și 50% de acționarii Fiat-Chrysler. Potrivit estimărilor FCA, afacerea combinată ar vinde anual aproximativ 8,7 milioane de vehicule, ar fi lider mondial pe segmentele tehnologiilor vehiculelor electrice, SUV-urilor, pick-up-urilor și vehiculelor comerciale ușoare și ar avea o prezență globală mai amplă și mai echilibrată decât ar avea pe cont propriu oricare dintre firme.

În portofoliul Fiat-Chrysler se află Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Ram, Lancia și Chrysler, iar Grupul PSA deţine Peugeot, Citroen, DS și Opel.

PSA deține și producătorul de piese auto Faurecia, care are în România cinci fabrici de piese și subansamble auto. Acestea sunt localizate în Cătăneasca (județul Argeș), Mioveni (Argeș), Tălmaciu (județul Sibiu), Râmnicu Vâlcea (Vâlcea) și Craiova (Dolj) și produc scaune, sisteme de interior și sisteme de emisii.

Adaugă un comentariu