Renault ar putea fuziona cu Fiat-Chrysler. Ce decizie au luat francezii

Posibilitatea unei fuziuni între Grupul Renault și Alianța Fiat-Chrysler (FCA) nu mai este un simplu zvon. Printr-un comunicat de presă emis astăzi, constructorul francez a confirmat faptul că a primit o asemenea ofertă și că o analizează cu mare interes.

Groupe Renault confirmă faptul că a primit o propunere din partea FCA (Alianța Fiat-Chrysler) în vederea unei potențiale operațiuni de fuziune 50/50 între Groupe Renault și FCA’, anunță oficialii companiei franceze. „Consiliul de administrație al Renault se va reuni în această dimineață pentru a dezbate propunerea. Un comunicat de presă va fi publicat în urma acestei ședințe‘.

Update: După întâlnirea consiliului de administrație, conducerea grupului din Boulogne-Billancourt a recunoscut că oferta nu sună deloc rău: „Am hotărât să studiem cu interes oportunitatea unui astfel de parteneriat în afaceri, ce ar putea aduce valoare suplimentară în cadrul Alianței (n.r. Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi). Mai multe detalii vor fi dezvăluite la momentul potrivit‘.

Fuziune între Renault și Fiat-Chrysler – Care ar fi avantajele?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Combinația propusă ar da naștere unui constructor auto global, îndeosebi în ceea ce privește veniturile, volumul, profitabilitatea și tehnologia, aducând beneficii pentru acționarii ambelor companii’, se arată într-un comunicat oficial emis de Alianța Fiat-Chrysler. „Afacerea combinată ar vinde anual aproximativ 8,7 milioane de vehicule, ar fi lider mondial pe segmentele tehnologiilor vehiculelor electrice, SUV-urilor, pick-up-urilor și vehiculelor comerciale ușoare și ar avea o prezență globală mai amplă și mai echilibrată decât ar avea pe cont propriu oricare dintre firme‘.

Potrivit agenției Bloomberg, FCA nu este interesată să colaboreze cu Nissan sau cu Mitsubishi, ci strict cu Renault. Entitatea rezultată ar fi deținută în proporție de 50% de acționarii Renault, 50% de acționarii FCA.

Conform aceleiași agenții de presă, conducerea companiei franceze se implică în negocieri fără a avea acordul partenerilor săi strategici. Dacă fuziunea va avea într-adevăr loc, rămâne de văzut cum se va integra aceasta în peisajul actualei alianțe dintre Renault și constructorii japonezi.

 

Sursa foto: Thesupermat, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu