Programul Rabla 2020: toate ofertele sub 10.000 de euro din România

Dacă ești în căutarea unei mașini noi, ai tichete Rabla la îndemână și un buget de maximum 10.000 €, acestea sunt ofertele anului pentru tine!

Citește și:

Statul încearcă să elimine posibile frade Rabla: ce trebuie să știe beneficiarii

Dacia Duster GPL ajunge și în România, cu prețuri promoționale Rabla 2020

Rabla 2020: vești bune pentru motocicliști și pentru cei care își doresc mașini hibride!

Rabla 2020: aproape 50% mai multe vouchere pentru Rabla Plus față de 2019

Aproximativ 45% din totalul vehiculelor noi cumpărate în anul 2019 prin Programul Rabla au fost produse de Dacia

Programul Rabla 2020 a debutat la mijlocul lunii Martie și promite un buget record: 405 milioane de lei, cea mai mare sumă alocată până acum. Valoarea primei de casare rămâne 6.500 de lei (adică 1.340 €), însă achiziția unui autoturism care nu depășește emisii de carbon de 96 g/km beneficiază de un bonus de 1.000 de lei (206 €).

Tot 1.000 de lei este și eco-bonusul pentru cei care achiziționează un autoturism care dispune de alimentare GPL/CNG. Totodată, bonusul pentru autoturisme hibride (sistem self-charging, nu plug-in) a crescut de la 1.700 la 2.500 de lei (516 €).

O noutate absolută în cadrul programului Rabla este introducerea unor tichete speciale pentru achiziții de motociclete — Rabla Moto. În cazul în care aveți în plan achiziția unei motociclete și dispuneți de o rablă numai bună de casat, veți primi de la stat un tichet de 3.500 de lei. Motivul pentru care prima de casare este mai mică decât în cazul achiziției autoturismelor, spune Ministerul Mediului, este păstrarea unui raport echivalent — motocicletele sunt mai ieftine decât autoturismele.

Dar să revenim la misiunea acestui material: să căutăm cele mai accesibile oferte prin programul Rabla. Mai jos găsiți tot ce se poate cumpăra nou anul acesta și nu depășește 10.00o de euro. Înainte să purcedem, o mențiune: imaginile de prezentare nu reflectă în mod neapărat echiparea menționată în articol. Prețurile afișate sunt cele rezultate după aplicarea tuturor reducerilor aferente.

Oferte Rabla 2020 până în 10.000 €

  • Dacia Logan Acces SCe 73 (5.990 €)

Dacia Logan

Cea mai accesibilă mașină disponibilă prin Rabla 2020 este — nicio surpriză aici — o Dacie. Totodată, marca autohtonă are și cele mai multe oferte din clasamentul nostru: 5. Logan Acces SCe 73 are sub capotă un motor cu trei cilindri, pe benzină, care livrează 73 CP și un cuplu maxim de 95 Nm. Așa cum probabil că este de așteptat, lista de dotări standard este cât se poate de austeră. Dar oferă Start&Stop și Hill Start Assist, pe lângă suita de asistenți electronici obligatorii în Uniunea Europeană.

  • Dacia Logan Seria Limitată Plus SCe 73 (6.950 €)

Dacia Logan

Următoarea din lista noastră este tot un Logan SCe 73, care în versiunea Plus primește aer condiționat (manual), proiectoare de ceață, închidere centralizată cu telecomandă pe cheie, radio cu comandă pe volan și conexiune Bluetooth.

  • Dacia Sandero Stepway Ambiance SCe 73 (7.500 €)

Rămânem încă în clasa motoarelor cu trei cilindri în linie, dar schimbăm modelul. Hatchback-ul românesc Sandero, în versiunea de echipare Stepway Ambiance, oferă proiectoare de ceață, jante cu diametru de 16 inci, aer condiționat manual și computer de bord.

  • Toyota Aygo (7.739 €)

Vanzari mai 2016

Motorul de 1,0 litri cu trei cilindri în linie a lui Aygo livrează 72 CP și 93 Nm și promite un consum mixt (calculat în standardul WLTP) de 5 l/100 km. În echiparea standard, citadina Aygo vine cu închidere centralizată din telecomandă, aer condiționat manual, conectivitate Bluetooth, sistem audio cu patru difuzoare și șase airbaguri — două frontale, două laterale față și două tip cortină.

  • Dacia Logan MCV Seria Limitată Plus SCe 73 (8.040 €)

2017 Dacia Logan MCV Stepway

Pentru cei în căutare de spațiu generos la un preț cât mai accesibil, Dacia a inclus Loganul MCV în oferta Rabla 2020. Sub capotă ascunde aceeași unitate minionă SCe cu 73 CP și 95 Nm, iar pe lista de dotări standard ale echipării Plus găsești aer condiționat cu reglare manuală, Hill Start Assist, proiectoare de ceață, închidere centralizată din cheie, geamuri electrice pe față (cel cu șofer are și impuls), radio cu comandă pe volan și conectivitate Bluetooth.

  • Hyundai i10 (8.396-9.687 €)

hyundai i10 preturi in romania

Minionul familiei Hyundai este prezent în clasamentul celor mai accesibile mașini (achiziționate prin Rabla 2020) cu nu mai puțin de patru oferte! Acestea au la bază două motorizări — de 1,0 litri, cu 67 CP, și de 1,2 litri, cu 84 CP — atât cu transmisie manuală, cât și cu automată. Toate vin în versiunea Comfort, care include pe lista de dotări închiderea centralizată prin telecomandă, oglinzi electrice cu încălzire, aer condiționat manual, geamuri față electrice, conectivitate Bluetooth, pilot automat, faruri automate, volan și schimbător îmbrăcate în piele.

  • Suzuki Ignis Hybrid (8.550 €)

Suzuki Ignis

Suzuki a decis să hibridizeze gama sa de modele, lucru valabil și pentru actualul Ignis, care acum este mild hybrid. Motorul pe benzină de 1,2 litri pe benzină livrează 90 CP și 120 Nm și promite un consum mixt de 4,7 l/100 km. Dotările standard pentru echiparea de bază GL includ oglinzi electrice, geamuri față electrice, închidere centralizată prin telecomandă, conectivitate Bluetooth, aer condiționat cu reglare manuală, faruri automate și o suită de 6 airbaguri (frontale, laterale frontale și tip cortină).

  • Dacia Logan Seria Limitată Plus Blue dCi 75 (8.690 €)

Dacia Logan

Cei care vor o ofertă cât mai bună dar caută un motor cu patru cilindri în linie, Dacia le propune Logan Plus dCi 75, adică un L4 diesel cu 75 CP și 200 Nm. Consumul mixt de 3,6 l/100 km (teoretic, calculat în ciclul WLTP) este un beneficiu care vine la pachet cu această motorizare. În echiparea Plus, Logan primește aer condiționat, proiectoare de ceață, închidere centralizată din cheie, volan cu comenzi pentru radio, conectivitate Bluetooth și funcție Hill Start Assist.

  • Hyundai i20 (8.699€, 9.193 €)

Și Hyundai i20 și-a făcut loc în acest clasament, cu două oferte tentante. Amândouă au sub capotă motorul pe benzină, de 1,2 litri, angrenat unei transmisii manuale. Versiunea mai accesibilă (dintre cele două prezente aici) de i20 are 75 CP și vine în echiparea Comfort, care include dotări precum aer condiționat manual, geamuri față electrice, oglinzi electrice cu încălzire, roată de rezervă la dimensiuni normale, suita de șase airbaguri (frontale, laterale, cortină), asistent la pornirea în rampă.

Versiunea de 9.193 € dispune de 84 CP și vine în echiparea Comfort+, care adaugă conectivitate Bluetooth, infotainment cu diagonală de 5 inci, comenzi pe volan și piele pe volan și pe schimbătorul de viteze.

  • Renault Clio IV Life TCe 75 (8.900 €)

În cazul în care generația a patra Clio ți-a căzut cu tronc și nu ai scăpat de pasiune nici până în ziua de azi, vești bune! Îl găsești în oferta Rabla 2020 de la Renault, cu un preț atractiv. În pachet propus primești, pe lângă benzinarul turbo cu 75 CP, și aer condiționat manual, proiectoare de ceață, jante de 16 inci, geamuri față electrice, pilot automat și conectivitate Bluetooth, printre altele.

  • Suzuki Swift Hybrid (8.900 €)

Suzuki Swift

La fel ca în cazul fratelui mai mic Ignis, Suzuki Swift se înscrie în lista de oferte Rabla 2020 cu o motorizare mild hybrid — aceeași pe care o găsești și pe Ignis. Echiparea de bază (botezată Cool) oferă, printre altele, faruri automate, aer condiționat manual, oglinzi electrice cu degivrare, volan îmbrăcat în piele, conectivitate Bluetooth, geamuri față electrice și suita de șase airbaguri (frontale, laterale, cortină).

  • Citroen C3 (9.280 €)

Modelul de la Citroen care se încadrează în limita de preț a clasamentului nostru este hatchback-ul subcompact C3, în echipare Live (9.280 €). Motorizările disponibile pentru acesta sunt 1.2 PureTech 68 Euro 6.2 și 1.2 PureTech 82 S&S. Lista de dotări standard a echipării Live sunt incluse: aer condiționat manual, geamuri electrice, închidere centralizată cu telecomandă, alertă menținere bandă, scaun șofer reglabil pe înălțime, airbaguri frontale pentru șofer și pasager, airbaguri laterale frontale și airbag cortină.

  • Dacia Logan Stepway Blue dCi 75 (9.540 €)

Dacia Logan Stepway poate fi comandată în România! Iată prețurile

Cu toate că ofertele Dacia continuă și pentru cei cu buget mai generos, cea mai bună afacere care să se încadreze în 10.000 € este Loganul Stepway dCi 75, care promite nu doar un consum de combustibil avantajos pentru toate portofelele dar, în configurația Stepway, arată și cel mai bine. Pe lista de dotări găsim aer condiționat (manual), proiectoare de ceață, sistem de infotainment Media Nav, pilot automat, senzori de parcare și vopsea metalizată.

  • Renault Clio Life SCe 65 (9.900 €)

Am ajuns și la finalul acestui clasament, iar cea mai scumpă mașină accesibilă este generația a cincea Renault Clio! Noul Clio este disponibil prin Rabla în versiunea Life SCe 65, adică un motor pe benzină cu 65 CP (și consum estimat de 5,2 l/100 km). Cu toate că noul Clio are multe de oferit pe lista de dotări, în acești bani nu poți să te aștepți la minuni. Însă luminile față și spate LED, pilotul automat, sistemul de aer condiționat și asistentul de menținere pe bandă sunt incluse — pe lângă suita de airbaguri și sisteme electronice de siguranță care echipează toate mașinile moderne, firește.

A trebuit să ducem muncă de convingere cu noi ca să ne oprim la pragul de 10.000 €, însă nu putem să nu trecem în revistă și mențiunile speciale, adică mașini care depășesc cu puțin prețul impus de noi: Fiat 500, Fiat Tipo, Kia Picanto, Nissan Micra, Toyota Yaris și Volkswagen Polo.

Site-urile producătorilor vă așteapă pentru a descoperi ofertele complete pentru Rabla 2020!

Adaugă un comentariu