Record pentru Mercedes-Benz: vânzările au depăşit pragul de două milioane de vehicule

Mercedes-Benz, divizia de lux a grupului auto german Daimler, a raportat un avans record al livrărilor, de 10,7%, în primele 11 luni din 2017, depăşind pentru prima dată pragul de două milioane de vehicule, pe fondul majorării cererii în toate regiunile.

Mercedes a vândut pe plan global 2,09 milioane de vehicule în perioada ianuarie-noiembrie 2017, un nivel record, datorită unui avans de 27,3% în China şi de 7,3% în Europa, în timp ce în SUA livrările au scăzut cu 2%.

Mercedes a depăşit pentru prima dată pragul de două milioane de vehicule în primele 11 luni din 2017, peste livrările din întregul an 2016. Acordăm clienţilor nu doar cele mai bune produse, ci şi cele mai bune servicii. 2017 este anul cu cel mai mare succes al vânzărilor din istoria noastră’, a afirmat Britta Seeger, membru al conducerii Daimler AG.

Mercedes-Benz a raportat o creştere a vânzărilor de 7,2% în noiembrie, a 57-a lună de creştere consecutivă. Mercedes a vândut pe plan global 195.698 autoturisme luna trecută, datorită unui avans de 22,2% în China, de 1,5% în Europa şi de 1,6% în SUA.

Luna trecută, Mercedes a fost cea mai bine vândută maşină din gama premium în Germania, Italia, Franţa, Portugalia, Austria, Mexic, Canada şi SUA.

Firma mamă a Mercedes – Daimler – a estimat recent că se aşteaptă la o majorare a vânzărilor şi o creştere uşoară a profitului în 2017, până la 13,2 – 14,2 miliarde de euro, analiştii previzionând o majorare semnificativă a cheltuielilor pentru dezvoltarea următoarei generaţii de maşini, inclusiv vehicule electrice şi autonome.

Vânzările Daimler au crescut anul trecut cu 5%, fiind livrate trei milioane de vehicule (Mercedes-Benz şi Smart), în timp ce veniturile au urcat cu 3%, la 153,3 miliarde de euro (165,5 miliarde de dolari). Profitul net a urcat în 2016 la nivelul record de 8,78 miliarde de euro.

Acest record de vânzări era previzibil pentru că Mercedes-Benz a vândut pe plan global 1,71 milioane de vehicule în primele nouă luni din acest an, un nivel record, datorită unui avans de 8% în Europa şi de 22,9% în regiunea Asia-Pacific.

taguri
Adaugă un comentariu

Cauta masina