Un remake pentru celebrul Lamborghini Countach a fost anunțat oficial

Chiar și dacă nu ai trăit o bună parte din viața ta înainte de 1990, este puțin probabil să nu fi auzit, văzut sau visat un Lamborghini Countach, poate cel mai des întâlnit supercar afișat pe posterele de pe pereții noștri, atunci când eram copii.

Conform unui video scurt încărcat pe pagina oficială a contului Lamborghini, se pare că o nouă generație a lui Countach va deveni realitate. Nu este însă clar dacă noul Countach îl va urma în gamă pe Aventador, dar se crede că va utiliza sistemul de propulsie folosit de Lamborghini Sian.

În cazul lui Sian, motorul V12 de 6,5 litri este ajutat de un sistem mild hybrid ce generează un plus de putere de 34 CP și un cuplu suplimentar de 38 Nm. În total, unitatea este capabilă să dezvolte aproape 800 CP.

Noul model vine la 50 de ani distanță de la prezentarea primului prototip Lamborghini Countach, numit pe atunci Lamborghini LP500 concept. Producția versiunii de serie a început în 1974 și s-a încheiat în 1990, timp în care au fost produse 1.983 de exemplare ale iconicului supercar italian. Puterea motoarelor V12 utilizate de Countach a variat între 355 și 455 CP.

Adaugă un comentariu