Renault a reușit să vândă peste 1.8 milioane de mașini în primele 6 luni

Renault a anunțat luni că în primele șase luni ale acestui an vânzările au urcat cu 10,4% până la un nivel record de 1,88 milioane de vehicule, grație unei creșteri puternice în regiunile Africa-Orientul Mijlociu și Asia-Pacific.
Toate mărcile grupului (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors și Lada) au înregistrat creșteri ale volumelor de vânzări și ale cotelor de piață. Mărcile Renault și Dacia au stabilit noi recorduri de vânzări semestriale, de 1,342 milioane vehicule pentru marca Renault și 332.845 vehicule pentru Dacia.

“Am stabilit un nou record cu peste 1,88 milioane vehicule vândute în primele șase luni. Strategia noastră de expansiune geografică și de înnoire a gamei continuă să dea rezultate”, a declarat directorul comercial al grupului Renault, Thierry Koskas.

În Europa, unde realizează cea mai mare parte a vânzărilor sale, grupul Renault a înregistrat în primul semestru o creștere de 5,6% a vânzărilor, până la 1,025 milioane de vehicule, grație unui avans de 9,3% a vânzărilor de automobile marca Dacia până la o cifră record de 245.453 vehicule, după lansarea noului Sandero2.

Vânzările grupului Renault au crescut în toate regiunile, în special în Asia-Pacific, unde au înregistrat un avans de 50,5%, și în Iran, unde s-au dublat.

În aceste condiții, Renault și-a confirmat obiectivele comerciale pentru anul 2017, respectiv o creștere a volumului vânzărilor și a cotelor de piață atât în Europa, cât și pe piața internațională, în condițiile în care, potrivit estimărilor sale, piața auto mondială ar urma să înregistreze un avans cuprins între 1,5% și 2,5%, iar piața europeană și cea franceză ar urma să urce cu 2%.

CEO-ul Renault-Nissan, Carlos Ghosn, estima că alianța își va devansa în scurt timp rivalii Volkswagen Group și Toyota pentru a deveni cel mai mare constructor auto mondial din lume.

Cu trei ani în urmă, Ghosn estima că alianța va fi unul din primii trei constructori auto mondiali până în 2018. Această prognoză s-a adeverit cu un an mai devreme, grație preluării Mitsubishi de către Nissan în 2016.

Adaugă un comentariu