România are cele mai nesigure drumuri din UE

În timp ce drumurile europene au fost și în 2017 cele mai sigure drumuri din lume, cu o medie de 49 de accidente fatale la un milion de locuitori, România se află pe ultimul loc în topul țărilor din blocul comunitar la acest indicator, în condițiile în care a avut cea mai mare rată a accidentelor mortale din UE (98 de accidente mortale la un milion de locuitori, dublu față de media din Uniunea Europeană), potrivit unui anunț făcut de Comisia Europeană.

LIVIU DRAGNEA a găsit rezolvarea! Uite de ce e aglomerație pe DN1

Ce MAȘINI BUNE poți să cumperi cu doar 5000 EURO!

DECIZIA DE ULTIMĂ ORĂ luată de familia lui MICHAEL SCHUMACHER!

Executivul Uniunii Europene arată că în prezent doar două state membre, România și Bulgaria, au o rată a acidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, față de șapte state membre în anul 2010. De asemenea, în 2017, majoritatea statelor care fac parte din UE aveau o rată accidentelor mortale mai mică de 60 de decese la un milion de locuitori, iar opt din aceste state aveau chiar o rată a accidentelor mortale mai mică de 40 de decese la un milion de locuitori.

În UE, Suedia (25 de decese la un milion de locuitori), Marea Britanie (27), Olanda (31) şi Danemarca (32) au avut cele mai scăzute numere în 2017. Pe de altă parte, Estonia și Slovenia au raportat cea mai mare scădere a numărui de accidente mortale în 2017 față de anul 2016, minus 32% și, respectiv, minus 20%. În schimb, în țara noastră, numărul de accidente mortale a crescut cu un procent în 2017 față de anul 2016.

Trei lucruri pe care să le faci dacă vrei să afli cine ți-a ridicat ștergătoarele la mașină

Avertisment de la fostul șef al ANAF: PSD pregătește blocarea restituirii taxei auto

Cum au ascuns comuniștii faptul că 48 de oameni și-au pierdut viața!

Sursa: libertatea.ro

România și drumurile, baba și mitraliera. Cam astfel s-ar putea rezuma în câteva cuvinte starea drumurilor de la noi. Auto-bild.ro a alcătuit un top al celor mai proaste drumuri din România.

Adaugă un comentariu