INS: O treime dintre șoselele României sunt neasfaltate

Institutul Național de Statistică a publicat o serie de date referitoare la rețeaua de drumuri publice a României. Cifrele arată că, la finalul anului 2018, o treime dintre șoselele țării noastre sunt neasfaltate.

Potrivit datelor colectate de Institutul Național de Statistică (INS), la finalul anului trecut, rețeaua de drumuri publice a României însuma 86.234 km. Din acest total, 17.740 km (20,6%) sunt drumuri naționale, 35.085 km (40,07%) sunt drumuri județene, iar 33.409 km (38,7%) sunt drumuri comunale.

Drumurile neasfaltate din România – Câți kilometri măsoară?

Informația cu adevărat surprinzătoare este procentajul drumurilor pietruite și de pământ din România, care au o pondere mai mare decât ar fi cazul într-un stat dezvoltat.

Din comunicatul emis de INS reiese că aproximativ o treime dintre șoselele țării noastre sunt neasfaltate: „Din punctul de vedere al tipului de acoperământ, structura reţelei de drumuri publice înregistra: 36.689 km (42,5%) drumuri modernizate (în proporţie de 92,4% drumuri modernizate cu îmbrăcăminţi asfaltice de tip greu şi mijlociu), 21.298 km (24,7%) drumuri cu îmbrăcăminţi uşoare rutiere şi 28.247 km (32,8%) drumuri pietruite şi de pământ‘.

Altă problemă majoră a infrastructurii rutiere vizează starea tehnică. Potrivit INS, 38,4% din lungimea drumurilor modernizate şi 46,6% din lungimea celor cu îmbrăcăminţi uşoare au durata de serviciu depăşită.

 

Citește și:

Dacă îți vinzi mașina, autoritățile îți vor înapoia o parte din banii plătiți pe rovinietă

Restituirea taxelor auto – Ministrul Finanțelor anunță un nou termen

Pericolele utilizării telefonului la volan explicate de Adrian Grigore

Călătorie virtuală în timp – Cum arăta o plimbare cu mașina prin București în 1993

Autostrada Soarelui arată ca după bombardament! „Dacă era motociclist, își pierdea viața

Depășire extrem de periculoasă, filmată cu camera de bord – „Alooo, poliţia, unde sunteţi?

Căruță scăpată de sub control, în Bacău! Caii galopează pe cont propriu, pe șosea

 

Pentru a evita circulația pe astfel de drumuri, recomandăm să consultați harta interactivă a calității drumurilor din România, înainte să vă urcați la volan. Aceasta a fost realizată de Asociația Pro Infrastructură și este actualizată zilnic.

 

Sursa: INS, via newsweek.ro / Sursa foto: captură ecran YouTube/Presa Bună

Adaugă un comentariu