Schimbări majore la Volkswagen: compania are un nou director şi se pregăteşte de restructurare

Grupul auto german Volkswagen a anunţat joi seară numirea şefului diviziei VW, Herbert Diess, în postul de director general, în cadrul unei restructurări de amploare care include regruparea multiplelor mărci de autoturisme în trei divizii şi pregătirea divizie de camioane pentru o posibilă listare la bursă.

Toate aceste planuri au fost anunţate joi la finalul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de supervizare, la care s-a luat decizia înlocuirii directorului general Matthias Mueller cu Herbert Diess (foto) precum şi restructurarea grupului care produce motociclete, autobuze, camioane şi mai multe mărci de autoturisme precum Volkswagen Bentley, Porsche, Audi, Scania şi Skoda.

Aceasta este cea mai mare restructurare a Volkswagen după ce grupul a devenit un conglomerat regrupând peste 10 mărci sub conducerea lui Ferdinand Piech, unul din nepoţii lui Ferdinand Porsche, cel care a conceput legendarul model VW Beetle.

Conform planurilor anunţate joi seară, Volkswagen se va împărţi în şase noi domenii de activitate, plus un portofoliu pentru China, în cadrul eforturilor de descentralizare a responsabilităţilor şi de îmbunătăţire a eficienţei. Divizia de camioane şi autobuze va fi transformată într-o companie publică, un preludiu pentru o posibilă listare. Mărcile de autoturisme din cadrul grupului vor fi reorganizate în trei divizii: Volume, Premium şi Super Premium.

Pe lângă numirea lui Herbert Diess în postul de CEO, Consiliul de supervizare de la Volkswagen a mai decis joi înlocuirea directorului de resurse umane Karlheinz Blessing cu actualul purtător de cuvânt al comitetului de întreprindere Gunnar Kilian

Adaugă un comentariu