Senzational: motor boxer cu 4 cilindri pentru Porsche

Incredibil: Porsche dezvolta un motor boxer cu 4 cilindri pentru Cayman/Boxster si Cayenne.

Tendinta de downsize afecteaza si Porsche. Constructorul de automobile sport din Stuttgart trebuie sa reduca emisiile si consumul. De aceea, cei de la Porsche au decis sa construiasca un motor boxer cu 4 cilindri.

In prezent, doar Subaru mai are in catalog motoare boxer care se remarca printr-un sound doesebit si o echilibrare foarte buna.

Porsche a ales configuratia boxer pentru a continua traditia acestei tip de configuratie intalnita si la motoarele sale cu 6 cilindri.

Noul motor va fi oferit in trei trepte de putere:

1,6 litri cu 210 CP

2,0 litri cu 286 CP

2,5 litri cu 360 CP

Toate motoarele au turbo, injective directa si vor putea fi combinate cu o cutie manuala cu 6 trepte sau una automata PDK cu dublu ambreiaj.

Nu se stie inca daca motorul mai mic, de 1,6 litri, va fi utilizat intr-un model Porsche pentru ca proiectul unui baby Boxster nu a promit inca unda verde. Acest proiect este conceput impreuna cu Audi si VW si este posibil ca acest mic boxer sa ajunga sub capota modelelor paralele de la VW si Audi daca baby Boxster nu va primi unda verde.

Insa motoarele de 2 si 2,5 litri vor aparea pe Boxster/Cayman dar si pe Cayenne in prima faza. Ulterior, isi vor gasi loc si pe Macan si Panamera.

 

 

 

Adaugă un comentariu