Sezon hibrid de raliuri pentru Cristiana Oprea

Cu două mașini de raliu complet diferite, Peugeot 208 R2 și Opel Corsa-e, pilotul Cristiana Oprea va puncta în 2022 în două campionate: Trofeul Balcanic FIA ERT și competiția 100% electrică Cupa Opel. Calendarul ei cuprinde peste 10 raliuri din 8 țări europene, în cel mai complex sezon de până acum.

După două locuri 5 obținute la clasă în Trofeul Balcanic 2021 (Rally Sliven, Bulgaria și Raliul Moldovei), Cristiana Oprea este pregătită să crească ritmul la bordul mașinii sale de raliu, un Peugeot 208 R2 pregătit de echipa clujeană H Motorsport, în cadrul primului său sezon complet într-un campionat FIA.

Campionatul FIA ERT Balkan Rally Trophy programează patru etape și va începe în august pe macadamul de la Raliul Moldovei, urmând alte trei raliuri pe asfalt în Bulgaria, Serbia și România (Cluj). Cristiana îl va avea în dreapta pe Andrei Mitrașcă, pilot de viteză în coastă și copilot cu experiență:
Ne cunoaștem de mult timp, dinainte să între in lumea raliurilor. Am tot spus amândoi că într-o zi o să mergem împreună la un raliu. Uite că până la urmă s-au aranjat astrele și vom face câteva curse, unele chiar și în afara țării. M-am recunoscut în felul în care și-a croit un drum în lumea motorsportului, în nevoia de a privi cât mai departe și mai ales cum în permanență a încercat să construiască o poveste, un mesaj. O să încerc să îi fiu cât mai de folos, să simtă pilotajul ca și cum ar fi la viteză în coastă și ar ști traseul pe de rost.’ a spus Andrei Mitrașcă.

Cu susținerea sponsorului principal UniCredit Leasing și a partenerului deja tradițional Michelin, Cristiana și Andrei se vor lupta pentru o poziție cât mai bună în clasamentul ERT4 (fostul ERT2, redenumit conform noilor regulamente), dedicat mașinilor cu tracțiune față.

Motorsport electric, focus pe sustenabilitate și inovație
În paralel, Vitesco Technologies s-au alăturat demersului Cristianei și împreună au acceptat o nouă provocare: participarea în Cupa Opel, o competiție monomarcă dedicată modelelor electrice Corsa-e de raliu. După o sesiune de teste desfășurate în Franța, Cristiana se declară entuziasmată de noua tehnologie: Chiar dacă are 1500 kg, tracțiune față și doar 140 CP, șasiul este cel folosit și pe modelele Rally4, astfel că ținuta de drum este foarte bună. Corsa-e reacționează precis pe viraje, iar motorul electric oferă toată puterea instantaneu.’

În acest campionat, Cristiana va fi secondată de copilotul Alexia Parteni, tânăra debutantă descoperită de ProFM care, la doar 17 ani, a demonstrat că este suficient de pasionată și conștiincioasă pentru a face performanță în raliuri. Cupa Opel cuprinde 7 etape în Germania, Olanda, Austria și Franța și se desfășoară exclusiv pe asfalt, cu un program compact de 3 zile și itinerarii mai scurte, de 70-90 de kilometri. Fetele vor disputa primul raliu pe 6-7 mai în Germania, la ADAC Rally Sulingen, și speră să reprezinte cu cinste România la toate cele șapte evenimente Opel Cup, în măsura în care vor reuși să acopere bugetul necesar.

#PurposeDriven
Le sunt recunoscătoare partenerilor care fac posibil acest sezon hibrid, investind în sportul românesc și în ceea ce putem oferi valoros comunității care ne urmărește evoluția. Am demonstrat de-a lungul anilor că demersul meu sportiv crește încet, dar sigur spre performanță, cu răbdare, încredere, pasiune și muncă în echipă. Contextul internațional și diversitatea programului cu siguranță mă vor ajuta să devin mai competitivă.
Mă bucur că prin programul din 2022 readucem povestea noastră din raliuri mai aproape de realitatea cotidiană, în care motoarele termice și cele electrice conviețuiesc. Cred că e esențial să folosim sportul ca un catalizator pentru schimbare, misiunea mea fiind să promovez în continuare egalitatea de gen prin proiectul Femei în Motorsport, dar și sustenabilitatea prin explorarea noilor tehnologii.’ a declarat pilotul de raliu Cristiana Oprea.

Pilotul Cristiana Oprea este susținută în 2022 de UniCredit Leasing, Vitesco Technologies și Michelin. Parteneri tehnici sunt Walero Motorsport, APR Competition și FastR, iar parteneri media sunt ProFM, Autocritica.ro și AutoBild România.

În completarea planurilor deja stabilite, oportunitatea face ca sezonul 2022 să debuteze în forță pentru Cristiana cu o participare-surpriză, care va fi anunțată pe 28 martie pe instagram @crissoprea, pe pagina de facebook @Cristiana Oprea și pe www.cristianaoprea.ro.

Credit foto: Bastien Roux, Flavius Croitoriu, Mihnea Tatu

Adaugă un comentariu