Sibiu Rally România: Cine sunt câștigătorii competiției de mașini electrice

Cinci echipaje cu mașini electrice au concurat weekendul trecut la Sibiu Rally România, parcurgând circa 350 km pe drumurile din județul Sibiu. Trei unități BMW i3, un Nissan Leaf și un Renault Zoe s-au întrecut cu această ocazie.

Competiția de regularitate dedicată mașinilor electrice a fost câștigată de echipajul format din Alex Filip și Cristiana Oprea, care au participat la volanul unui Renault Zoe.

În prima zi, echipele au străbătut numeroase drumuri din Mărginimea Sibiului, traseul bifând locuri precum Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și retur în Piața Mică din Sibiu.

Sâmbătă, concurenții au urcat pe Transfăgărășan până la Bâlea Lac, la altitudinea de 2.043 metri.

 

Citește și:

România, țara șoselelor blestemate! La noi mor cei mai mulți pietoni și bicicliști

Vinieta de București: Cum îi poți spune Gabrielei Firea ce crezi despre noul său proiect

De senzație! Cum poți să păcălești radarul cu o…rochie

 

Alex Filip și Cristiana Oprea s-au clasat pe primul loc la finalul ambelor probe, bifând cel mai mic număr de puncte de penalizare dintre cele cinci echipe „electrice’.

Robert Apostolescu și Elena Apostolescu au încheiat pe locul 2, iar podiumul a fost completat de Adrian Mitrea și Luiza Sirețeanu.

O cursă de regularitate este o experiență complet diferită și, în același timp, o mare provocare. Cristiana și-a luat rolul în serios și am pornit cu obiectivul clar de a termina pe prima poziție. Au fost trei zile complet diferite față de un raliu obișinut, dar care ne-au ținut în priză. Am concurat pe probele speciale de macadam când etapa era inclusă în calendarele IRC și ERC, am concurat și în competiția de regularitate dedicată vehiculelor clasice cu un Renault 5, iar acum sunt mulțumit că am obținut o victorie cu încă un model Renault‘, a declarat pilotul Alex Filip în urma victoriei obținute.

Sibiu Rally România va cuprinde clasa electrică și anul viitor, cu scopul de a promova mobilitatea ecologică. Ediția viitoare se va desfășura în intervalul 20-22 august 2020.

 

Sursa: Sibiu Rally România

Adaugă un comentariu