Toyota a inventat un sistem antifurt cu gaze lacrimogene

Toyota a înregistrat o cerere de brevet de invenție pentru un nou sistem antifurt conceput de inginerii japonezi. Mecanismul respectiv este surprinzător de agresiv – dacă altcineva în afară de șoferul „avizat’ încearcă să pornească motorul, habitaclul se va umple de gaze lacrimogene.

Oficiul american de Stat pentru Invenții și Mărci a publicat recent o cerere de brevet de invenție depusă de Toyota pe 1 august 2018. Dispozitivul despre care vorbim este un odorizant auto special, care identifică smartphone-ul celui ce se urcă la volan, recunoaște profilul utilizatorului și, pe baza preferințelor prestabilite de acesta, emană parfumul dorit.

Sistem antifurt și odorizant, 2 în 1!

Pe lângă rolul de a asigura un miros plăcut în habitaclu, smart-odorizantul acționează și ca sistem antifurt. Dacă receptorul acestuia nu detectează telefonul cuiva autorizat sau cheia proprietarului, în momentul pornirii motorului, poate elimina gaze lacrimogene pentru a împiedica furtul autoturismului. În plus, în această situație, mașina este automat imobilizată.

Emanarea de gaze lacrimogene poate fi controlată și de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile. Această funcție se poate dovedi utilă în cazul în care posesorul mașinii surprinde un hoț în flagrant delict.

Sistemul brevetat de Toyota include și o componentă dezodorizantă, un sistem de ventilație care elimină rapid orice miros din habitaclu, imediat după ce conducătorul părăsește vehiculul. În acest fel, șoferul nu este nevoit să inspire gaze lacrimogene în urma unei tentative de furt, dar nici să suporte un eventual parfum neplăcut ales de conducătorul anterior.

 

Citește și:

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

ABS pe zăpadă – Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

O Dacie cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări auto

 

Recent, cei de la Apple au obținut un alt brevet de invenție interesant. Este vorba despre un sistem de deblocare a mașinii, care funcționează pe principiul recunoașterii faciale – aceeași tehnologie disponibilă pe noile iPhone-uri.

Cât despre sistemul antifurt cu gaze lacrimogene creat de Toyota, cererea de brevet de invenție poate fi consultată integral aici. Deocamdată, nu a fost anunțat oficial niciun plan de a implementa acest odorizant în dotarea vreunui model de mașină.

 

Sursa foto: freepatentsonline.com

Adaugă un comentariu