Skoda isi neaga istoria: Vision C nu este primul coupe al marcii!

Skoda prezinta la Geneva conceptul Vision C, pe care cehii il numesc, in comunicatul de presa, “Skoda’s first ever coupe”. Cehii sterg cu buretele astfel o bogata istorie a marcii dinainte de preluarea de catre grupul VW.

1937_Skoda_Popular_Sport_Monte_Carlo_Coupe_IMG_3062_-_Flickr_-_nemor2In interbelic, Skoda a produs modelul Popular, un automobil accesibil care a beneficiat si de o versiune Sport.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMult mai cunoscut a fost insa 110 R, un coupe autentic, care s-a produs in peste 55.000 de unitati, intre anii 1970 si 1980.

 

 

Vision C prefigureaza un coupe in cinci portiere care, in buna traditie Skoda, dispune de un hayon generos pentru acces facil la portbagaj. Realizata pe platforma MQB a grupuilui VW, Vision C s-ar putea dezvolta intr-o versiune CC a Skodei Octavia. Sub capota dispune de un motor TSI care poate fi alimentat atat cu gaz natural comprimat (CNG) cat si cui benzina. Acesta dezvolta 110 CP si permite atingearea unei viteze maxima de 214 km/h, in conditiile unor emisii de CO2 de numai 91 g/km.

Adaugă un comentariu