SnapSkan, aplicația care verifică starea anvelopelor, se extinde și în alte țări

Nokian Tyres și-a propus să extindă la nivel internaţional serviciul de verificare digitală a anvelopelor SnapSkan.

Sistemul SnapSkan facilitează şi eficientizează măsurarea adâncimii benzii de rulare a anvelopei utilizând cea mai recentă tehnologie de scanare 3D. Scanerele SnapSkan sunt instalate la intrările sau ieşirile din anumite parcări din țările nordice.

Salonul Auto de la Paris, sperietoarea constructorilor

Ce vor păți șoferii care nu vor plăti amenzile rutiere?

Ce trebuie să facă șoferii pentru a afla cât sunt de sigure anvelopele? Aceștia trec cu roţile autoturismului peste rampa de scanare când intră sau ies din parcare, iar sistemul SnapSkan scanează în mod automat gumele. Șoferii pot primi pe SMS sau pe mail raportul cu privire la starea anvelopelor cu care le sunt echipate mașinile.

Cu ce mașini aleargă polițiștii din Galați după infractori | FOTO

„Sistemul SnapSkan ne permite să comunicăm conducătorilor auto nu numai starea în care se află anvelopele acestora, dar şi impactul pe care îl are aceasta asupra siguranţei rutiere în general,’ a afirmat Hille Korhonen, preşedinte şi CEO al Nokian Tyres.

Acum, compania Nokian Tyres vrea să extindă serviciul și în alte țări și astfel să faciliteze scanarea anvelopelor pentru milioane de conducători auto. Prima țară după Finlanda unde vor fi instalate scannerele este Norvegia.

Iar specialiștii în siguranță rutieră spun că scanerele sunt extrem de utile în condițiile în care studiile arată că aproximativ 25% dintre accidentele legate de anvelope au loc din cauza faptului că adâncimea benzii de rulare a anvelopei este sub nivelul minim.

Adaugă un comentariu