Șofer bistrițean își face praf mașina (și mâna stângă) după o depășire nereușită (VIDEO)

Un exemplu (din nefericire foarte grăitor) despre posibilele deznodăminte ale unei depășiri în pripă vine de data aceasta din Bistrița Năsăud.

Citește și:

Accident grav pe o autostrada din Chile: zeci de mașini s-au ciocnit (VIDEO)

Şoferul de siguranţă al unui vehicul autonom a fost condamnat pentru un accident

Cum să reduci riscul producerii unui accident când ești la volan

Drumurile din România sunt departe de a fi ideale, însă motivul pentru care suntem, de câțiva ani buni, pe primul loc în Europa la capitolul decese în accidente rutiere nu este calitatea drumurilor, ci comportamentul șoferilor.

Un exemplu este și acest accident din Lechința, Bistrița-Năsăud, surprins de o cameră video de bord a unui participant la trafic. Acesta este depășit, pe un sector de drum marcat cu linie continuă — și cu vizibilitate foarte scăzută — de un Volkswagen Bora. Forțat de mașina care venea din contrasens — circulând regulamentar — șoferul intră repede pe banda sa însă destabilizează mașina, sărind în șanțul de pe marginea drumului și proptindu-se violent într-un mal de pământ.

Acesta reușește să iasă repede din mașina răsturnată pe ușile din dreapta, însă nu fără vătămări corporare: nasul sângerând și mâna stângă care pare ruptă sunt plata instantanee pentru depășirea forțată. Nu sunt imagini ușor de urmărit, da, pot afecta emoțional, însă este important să realizăm că acțiunile noastre au și repercursiuni.

Sperăm ca șoferul să fi fost singur în mașină și să se însănătoșească repede. Probabil că și-a învățat deja lecția.

Adaugă un comentariu