SPIONAJ: Noua Toyota RAV4

Un fotograf anonim din Arabia Saudita a reusit sa surprinda cea de-a patra generatie Toyota RAV4. Atuurile noului model vor fi designul mai indraznet si finisarea interioara de top.

In 1994, Toyota lansa primul SUV compact din istorie, RAV4 dand startul unui segment de nisa devenit extrem de popular de-a lungul celor aproape doua decenii scurse de la debutul primei generatii. Lansat la finele lui 2006 si reimprospatat usor in urma cu doi ani, actualul model nu se mai bucura insa de succesul de alta data. Concurenta a devenit tot mai acerba, rivali precum VW Tiguan sau Honda CR-V acaparand o felie tot mai consistenta din vanzarile de pe piata europeana. Toyota nu putea privi linistita de pe tusa schimbarile importante din varful ierarhiei, pregatindu-se sa revina in forta in topul segmentului prin noul RAV4.

Debutul noii generatii ar putea avea loc chiar la Paris, in toamna acestui an, in timp ce comercializarea propriu-zisa ar urma sa demareze in prima parte a lui 2013. Interiorul va propune un nivel de finisare demn de o limuzina de clasa medie si sisteme de infotainment si asistenta de ultima generatie. Gama de motorizari va include in continuare propulsoare pe benzina sau diesel cu patru cilindri, insa accentul va fi pus pe reducerea drastica a consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon. Din oferta va face parte, in premiera, si un model plug-in hibrid si o versiune complet electrica, devoltata in colaborare cu Tesla. Nu este exclusa nici aparitia unui diesel de provenienta BMW sau a unor motoare turbo pe benzina de cilindree mai mica.

Sursa foto: www.toyotaclub-sa.com/vb/

Adaugă un comentariu