Știința a decis: acesta este cel mai eficient mod de a găsi parcare (VIDEO)

Tu ce fel de șofer ești atunci când cauți un loc de parcare: docil, prudent sau optimist? Calculele matematice au descoperit care dintre ei este mai eficient.

Citește și:

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

Parcare laterală din mers – Acrobația accidentală a unei mașini în sensul giratoriu

Atunci când ne referim la găsirea unui loc de parcare, folosim cel mai des cuvântul „noroc', fie că ne lăudăm că l-am avut sau că ne scuzăm de întârziere pentru că nu am avut noroc în găsirea unui loc liber. În clipul de mai jos vom descoperi că norocul ni-l mai facem și cu mâna noastră, în funcție de modul în care abordăm problema. 

Există trei mari tipologii de șoferi atunci când vine vorba de locurile de parcare. Prima este „docilul', adică șoferul care parchează în primul loc pe care îl găsește disponibil, chiar dacă acesta este la distanță mai mare de destinația sa și va trebui să meargă mai mult pe jos. 

Al doilea profil este „prudentul', adică cel care încearcă să se apropie cât mai mult de destinație, însă fără a risca foarte mult; alege calea de mijloc, sărind peste câteva locuri libere, însă nu riscă foarte mult, precum face următoarea categorie. „Optimistul' începe să se uite după locurile de parcare doar atunci când se apropie foarte mult de destinație, chiar dacă riscă să nu găsească și devine nevoit să mai dea o tură de parcare. 

Fizicienii Paul Krapivsky și Sidney Redner au încercat să găsească răspunsul la întrebarea „Care este cea mai eficientă metodă de a găsi loc de parcare' folosind calculele matematice. Răspunsul îl găsiți în clipul de mai jos.

Voi în care tipologie dintre cele mai sus vă încadrați?

Adaugă un comentariu