STUDIU: Bucureștenii pierd până la 20 de minute pe zi căutând locuri de parcare

Potrivit unui studiu, peste un sfert dintre șoferii care circulă în București pierd, în medie, între 10 și 20 de minute în căutarea unui loc de parcare. Statisticile spun că acest lucru se întâmplă zilnic pentru 27% dintre șoferii care circulă în București.

Studiul a fost realizat la solicitarea yeParking, o aplicație de parksharing, iar aceștia afirmă că sectorul 1 și 4 sunt cele mai solicitate de șoferii care o folosesc. Pe următoarele locuri se clasează sectorul 6, sectorul 3 și sectorul 2. Ultima poziție este ocupată de sectorul 5.

Reprezentanții platformei de parksharing afirmă că autoritățile ar trebui să majoreze tarifele de parcare în zonele centrale în speranța decongestionării traficului, însă au subliniat faptul că aceasta nu ar trebui să fie singura măsură aplicată.

Potrivit reprezentanților acestei aplicații, citați de Agerpres, autoritățile locale vor trebui să lucreze mai mult în viitor cu mediul privat pentru a identifica oportunități de a rezolva problema locurilor de parcare. Mai mult decât atât, aceștia sutn de părere că există numeroase zone sau spații care se pot transforma în parcări rezidențiale, măcar pe timpul nopții, cum ar fi, de exemplu, parcările spațiilor din centrele comerciale.

O altă idee vehiculată de reprezentanții aplicației este posibilitatea de a împărți cu alții locul de parcare private sau de domiciliu, iar cei care fac asta să aibă parte de diverse beneficii. Nu este clar cum s-ar întâmpla asta în prezent și cum ar cuantifica primăria unui oraș faptul că un cetățean își oferă locul plătit altora, respectiv ce se întâmplă dacă o societate comercială face același lucru, precum și ce se întâmplă dacă totuși nu vine nimeni să ocupe acel loc.

Aplicația yeParking susține că este singura din țară pe domeniul de parksharing ce ajută șoferii să găsească sute de locuri de parcare în diferite orașe din țară. În prezent, aceasta funcționează, în București, Brașov, Oradea, Iași și Cluj-Napoca. Scopul aplicației respective este de a pune în valoare la maximum locurile de parcare existente.

Via Agerpres

Adaugă un comentariu