Circulația pe Autostrada Soarelui s-a redeschis. Pe alte drumuri din ţară se circulă cu restricţii

Update 08.00

Circulația pe Autostrada Soarelui s-a redeschis, luni dimineață, după ce cu o zi în urmă a fost închisă din cauza fenomenului de ploaie înghețată. 

Ploaia înghețată se abate asupra României. Cât de periculos este fenomenul

Cum să dezgheți ușa la mașină eficient! Atenție! Nu folosi apă fierbinte!

La acest moment nu mai sunt drumuri naționale închise, totuși sunt restricții pe DN10 (Buzău- Brașov – Km 28), DN64 (Băile Olănești, Km 134) DN12B (Târgu Ocna), circulându-se alternativ pe un sens din cauza unor fisuri la terasamentul drumurilor sau alunecări de teren.

În prezent sunt 6 drumuri județene închise circulației auto: DJ 142L între loc. Mihalț și Zărieș (jud. Alba), DJ 104K între loc. Comăna de Jos și Crihalma (jud. Brașov), DJ 131B între localitățile Augustin de Racoșul de Sus (jud. Covasna), DJ 251G între loc. Valea Mărului și Măcișeni (jud. Galați), DJ 244E loc. Gugești (jud. Vaslui), DJ 205L este închis în zona localităţii Vrâncioaia (jud. Vrancea).

SE RIDICĂ DIN NOU MAȘINI ÎN BUCUREȘTI. Cât e taxa de recuperare!

Update:

Capitala şi mai multe judeţe se află duminică după amiază sub avertizare cod portocaliu de polei. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a închis circulaţia pe Autostrada Soarelui între Bucureşti şi Feteşti, pe ambele sensuri de mers, şi pe unele tronsoane de pe patru drumuri naţionale din cauza fenomenului de ploaie îngheţată.

 

Cod galben de ninsori și viscol, în sud-est, pe 18 martie. După codul galben de ieri, valabil pentru vestul țării, acum a intrat în vigoare cel emis de către Administrația Națională de Meteorologie, valabil pentru zona de sud-est a țării.

 

 

Astfel, duminică, 18 martie – în intervalul orar 08.00-23.00, vor cădea precipitații însemnate cantitativ, la început sub formă de ploaie, apoi sub formă de ninsoare, vor fi intensificări ale vântului, iar vremea se va răci accentuat.

ASTA E MAŞINA cu care a fugit SEBASTIAN GHIŢĂ de poliţişti! Nici n-ar fi avut cum să-l prindă

Potrivit meteorologilor, care au emis cod galben de ploi, ninsoare, frig și vânt în weekendul 17-18 martie, în intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali, vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade Celsius, mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

taguri
Adaugă un comentariu