Cum să dezgheți ușa la mașină eficient! Atenție! Nu folosi apă fierbinte!

Odată cu venirea frigului, ușile mașinilor îngheață. Mulți dintre conducătorii auto trag de ele cu forța și le avariază. Cum dezgheți ușa la mașină în mod eficient?

1. Forțarea ușilor poate deteroira chederele. Astfel, se poate folosi un spray special pentru dezgheţare, lichid de parbriz special pentru iarnă sau spirt. Folosirea apei fierbine poate sparge geamurile sau poate îndepărta vopseaua. La fel de eficient este un amestec format dintr-un sfert alcool și trei sferturi apă, care se introduce într-un recipient cu pulverizator cu care se stropește apoi parbrizul. În câteva secunde, gheața se topește.

2. Cum se deschide o încuietoare înghețată? Încălziți vârful cheii cu o brichetă  timp de 5 secunde, după care introduceti-o în încuietoare, apăsați ușor (însă nu forțați) timp de 5 secunde. Repetati procedura, încuietoarea se va deschide în foarte scurt timp. (cheia fiind calda va topi micile dopuri de gheață)

3. O soluţie mai comodă, dar şi mai costisitoare (între 300 şi 400 de euro), este instalarea unui sistem de pornire a motorului prin telecomandă: cu ajutorul lui poţi începe dezgheţarea maşinii în timp ce eşti în casă şi fără să deschizi uşa autoturismului.

  Honey says:

  Eşti varză, sau ai comisioane de la service, sau singura maşină cu care mergi e Merţanu Citaro!
  Pentru uşi se poate folosi degivrantul din comerţ, sunt eficiente şi pa parbriz; recomand pentru evitarea zgârieturilor pornirea motorului şi AC pe poziţia parbriz după care utilizarea ştergătoarelor de geam din cauciuc (manuale). Pentru uşi nu băgaţi cheia cu bricheta, dacă nu folosiţi un degivrant, merge şi alcoolul, cea mai puţin recomandabilă e încălzirea cheii …. iar despre pornirea prin telecomandă se mai pot face şi alte adaptări!

  traian says:

  Cine a scris articolul a fost la scoala pe cimp,la tara,un agramat de tot risul,Cum sa scrii USA DE LA MASINA in loc de USA MASINII?

  sase sase says:

  Dupa spalare sau dupa parcare seara ,introduceti cu o pipeta cateva picaturi de antigel in broastele usilor si a portbagajului .Va garantez ca dimineata oricat ar fi gerul de mare veti putea dechide usile sau capota.Apoi pulverizati parbrizul cu degivrant , pornind si motorul si orienatnd duzeele de la aerul conditionat spre parbriz si ulterior spre geamurile laterale. Puneti comutatorul pentru reglarea electrica a oglinzilor pe pozitia dezaburire.

Adaugă un comentariu

Cauta masina

Articole similare