Surpriza românească a conceptului Lamborghini Terzo Millennio

Lamborghini Terzo Millennio este un concept dezvoltat de producătorul italian în colaborare cu două departamente din cadrul prestigioasei instituţii Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Pentru realizarea acestui concept Lamborghini a apelat la laboratorul “Mechanosynthesis Group” din cadrul Department of Mechanical Engineering şi la laboratorul Dinca Research Lab' din cadrul Department of Chemistry.  Surpriza pentru noi vine de la ultimul laborator al Departamentului de Chimie din cadrul MIT care poartă în fapt numele românului care îl conduce! Este vorba despre profesorul Mircea Dincă şi trebuie să spunem că laboratorul pe care îl conduce are o contribuţie majoră în dezvoltarea conceptului Lamborghini Terzo Millennio.

Profesorul Dincă lucrează la dezvoltarea unor noi sisteme de stocare a energiei care să poată fi folosite la viitoarele supercar-uri şi care trebuie să fie cu adevărat competitive.

“Noua colaborare cu Lamborghini ne permite să fim ambițioși și să gândim ‘outside the box’ în proiectarea de noi materiale care răspund provocărilor de stocare a energiei pentru cerințele unui vehicul de sport electric. Așteptăm cu nerăbdare să ne alăturăm inginerilor și să lucrăm la acest proiect interesant” a spus Mircea Dincă

Lamborghini Centro Stile este responsabil pentru designul Terzo Millennio şi acest proiect va defini viitoarele modele ale casei italiene. “Lamborghini trebuie să creeze mereu visele generației următoare” spune CEO-ul companiei, Stefano Domenicali şi privind acest concept tindem să-i dăm dreptate.

Lamborghini a apelat la cercetătorii de la MIT şi pentru a dezvolta cele mai bune materiale cu care poate fi construit un super car. Obiectivul este acela de a oferi Terzo Millennio capacitatea de a efectua o monitorizare proprie a stării în care se află pentru a detecta fisurile și daunele din substructura sa derivată din accidente. Şi cel mai important lucru la acest capitol: maşina trebuie să dispună de un proces de auto-reparare a acestor fisuri.

Lamborghini Terzo Millenio va avea propulsie full electrică și va duce condusul autonom la nivelul optim.

 

Adaugă un comentariu