Taxa Oxigen: cum vor fi verificate mașinile. Nimeni nu scapă

Taxa de poluare auto pentru București prinde contur: am aflat cum anume vor fi verificate mașinile în diferite zone ale Capitalei.

Citește și:

Experiment în București: care este cel mai rapid mod de deplasare prin oraș?

Surpriză! Dacia Sandero cu motor 1.6 litri turbo de 263 CP

Primarul Gabriela Firea ia măsuri drastice pentru combaterea poluării în București, planul său fiind instaurarea unui sistem de taxare al autovehiculelor în funcție de norma Euro pe care o posedă. Planul (supranumit „Taxa Oxigen’) urmează a fi dezbătut în ședința Consiliului General din 24 octombrie și, dacă va fi aprobat, va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2020.

Proiectul – care a fost modificat recent – presupune taxarea tuturor mașinilor non-Euro, Euro 1, Euro 2, Euro 3 și Euro 4 care circulă prin București, tarifarea făcându-se în funcție de cât de poluant este autovehiculul. Posesorii vor putea să-și achiziționeze permisul special de circulație atât din benzinării cât și prin intermediul aplicațiilor speciale dezvoltate de primărie. Toate detaliile privind tarifarea pot fi găsite accesând link-ul anterior.

Publicația Hotnews a aflat, în urma unei discuții cu Mihai Teodorescu, șeful Direcției Transporturi din Primăria Capitalei, și cum anume vor fi verificate mașinile care circulă în București; menționăm că circulația mașinilor non-Euro, Euro 1 și Euro 2 va fi interzisă în centrul capitalei.

Acesta a spus că în zona centrală a Bucureștiului vor fi montate camere cu funcție de recunoaștere a numerelor de înmatriculare, mașinile fiind astfel identificate instantaneu în baza de date. „Sistemul se numește ANPR (Automatic Number Plate Recognition). În prima fază vom avea 50 de intersecții cu 150 de camere, iar acestea vor fi montate pe stâlpii de semaforizare’, a declarat Teodorescu. În prima fază a implementării, controalele vor fi făcute fizic, de către polițiști rutieri, polițiști locali și „împuterniciți ai Primăriei’, despre care nu știm foarte multe informații încă.

„În prima fază, toată lumea va fi oprită fizic. De exemplu, dacă polițistul rutier te oprește pentru centură, poate verifica dacă ai plătit și vinieta de București și te poate sancționa. Se va face control aleatoriu’, a explicat Mihai Teodorescu. Nu s-au dat încă detalii privind cuantumul amenzilor pentru încălcarea reglementărilor din acest proiect.

Adaugă un comentariu