Tehnologie hibrida pentru Seria 5 de la BMW: ActiveHybrid

Noul model BMW Seria 5 ActiveHybrid beneficiaza de valori reduse pentru consum si emisii poluante, cu mai mult de 10%, in comparatie cu un model animat de un propulsor cu ardere interna.

BMW Seria 5 ActiveHybrid este animat de un motor alimentat cu benzina, cu 6 cilindri in linie, dar si de catre un motor electric de 40 kW. Cutia de viteze este automata cu 8 rapoarte. Motorul electric este pozitionat intre motorul pe benzina si cutia de viteze, fiind cuplat la acesta printr-un ambreiaj automat.

In traficul urban, emisiile de CO2 sunt reduse total pentru ca se poate rula total electric. Aici intervine si sistemul auto start-stop, care opreste motorul pe benzina in cazul opririlor la semafor, sau in aglomeratie.

Sistemul electric BMW Seria 5 ActiveHybrid dispune de un motor electric dezvoltat in special pentru acest model, care este alimentat cu curent electric gratie unei baterii de mare capacitate, pozitionata in apropierea axei spate.

Bateria este incarcata cu curent la franare, dupa care furnizeaza curent pentru sistemele electrice ale masinii sau pentru propulsie.

Adaugă un comentariu

Articole similare