Tesla face fabrică în China: Capacitate de producție de 500.000 de mașini pe an

Zvonurile anunță o mișcare interesantă în lumea auto. Tesla face o fabrică în China, susțin surse care pretind că sunt familiarizate cu situația.

China rămâne cea mai mare piaţă auto din lume

Intențiile celor de la Tesla de a construi o uzină în afara continentului Nord-American nu sunt noi, dar de data aceasta discutăm despre o fabrică de automobile, nu doar pentru baterii. Aparent, noile tarife propuse de Donald Trump, actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, sunt dăunătoare pentru constructorii de vehicule din SUA, iar Tesla urmează calea Harley Davidson în căutarea de soluții pentru piețele de export.

Mașina lui Elon Musk va ajunge pe Marte. Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre modelul Tesla!

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, care insistă să-și păstreze anonimatul, Elon Musk ar urma să meargă săptămâna aceasta la Shanghai pentru a discuta condițiile de construire ale unei fabrici Tesla împreună cu oficialii guvernamentali de la Beijing.

Tesla Roadster – noul vis al lui Elon Musk

Fabrica nouă pe care ar urma să o construiască Tesla în China ar fi capabilă să producă 500.000 de mașini pe an. Cadența este net superioară uzinei existente din SUA și costurile de producție ar fi mai mici datorită mutării pe alt continent. În cazul tarifelor propuse de Donald Trump, modelele Tesla fabricate în China ar urma să păstreze compania americană pe profit chiar și după intrarea în vigoare a noilor restricții.

Elon Musk visează cu ochii deschiși? Transport într-o oră între oricare două orașe de pe Pământ cu rachete care ajung și pe Marte’

În mod interesant, Tesla intenționa să inaugureze o fabrică în Europa, o posibilitate pe care încă nu au eliminat-o din gând. Însă, noua uzină din China ar trebui să se ocupe de necesitățile de producție ale celor de la Tesla fără bătăi de cap. Fabrica din Europa ar putea fi responsabilă apoi pentru alte modele din gama Tesla, cum ar fi crossover-ul Y și noul Roadster.

Producția lui Tesla Model 3 începe în acestă vară. Versiunile de performanță mai întârzie cel puțin un an

Până atunci, însă, Tesla are multe comenzi de Model 3 de livrat și numeroase probleme de rezolvat la nivel intern. Compania americană a fost criticată în repetate rânduri pentru problemele de calitate pe care le au modelele nou lansate, dar și pentru întârzierile în producție și alte neplăceri cauzate clienților.

Tesla va construi cel puțin o fabrică Gigafactory în Europa

Oficialii Tesla au confirmat în 2017 existența unor discuții cu oficialii din Shanghai, dar pe atunci erau descrise drept ‘o explorare’ a posibilităților locale de producție. Rămâne de văzut dacă zvonurile sunt corecte și dacă fabrica Tesla din China va fi construită în următorii ani.

Vrei să cumperi o Tesla second din România? Nu prea ai de unde alege

Adaugă un comentariu