Tesla Model 3 reprezintă cel mai îndrăzneţ pariu din industria auto

Tesla Model 3 reprezintă cel mai îndrăzneţ pariu din industria auto şi este din start un succes de vânzări. Lista de comenzi a fost deschisă şi pentru o maşină Tesla Model 3 trebuie să aştepţi între 12 şi 18 luni.

Versiunea de bază Tesla Model 3 vine cu un acumulator care oferă o autonomie de până la 320 de kilometri. În această versiune, Model 3 are nevoie de 5.6 secunde pentru a ajunge la 100 km/h și poate atinge o viteză maximă de 208 km/h.

Tesla Model 3 este oferită şi cu o baterie mai generoasă care poate oferi o autonomie de până la 500 de kilometri. Această versiune ajunge la 100 km/h în 5.1 secunde și reuşeşte o viteză maximă de 224 km/h.

Tesla Model 3 – dotări

Indiferent de versiune la interior Model 3 vine cu un ecran de 15 inchi, tapițerie din material textil și consolă centrală cu 2 porturi USB, plus conectivitate Wi-Fi și 4G. Pe lista dotărilor mai găsim blocuri optice full LED, şapte camere video, radar frontal și 12 senzori pentru tehnologiile de siguranță și Automatic Emergency Braking.

Tesla Model 3 poate fi comandată şi cu un pachet premium care include scaune față ajustabile în 12 poziții, sistem audio cu o putere mai mare, plafon cu protecție pentru raze ultraviolete, oglinzi laterale încălzite, proiectoare de ceață LED și consolă centrală cu spațiu de depozitare pentru două smartphone-uri.

Tesla Model 3 – preţuri

Tesla Model 3 în versiunea de bază costă aproximativ 30.000 euro şi în configurarea cu o baterie mai mare 37.000 euro. Pachetul premium costă în jur de 4000 euro şi sistemul Autopilot poate fi comandat pentru aproximativ 4.300 euro.

Fabrica Tesla în România?

Tesla a prezentat recent o primă imagine cu viitorul crossover care ar trebui să intre în producție în 2019. Tesla Model Y, despre care se presupunea inițial că va folosi platforma sedanului Model 3, va folosi o nouă platformă.

Informația despre noul Model Y a fost confirmată de proprietarul Tesla, Elon Musk. La adunarea acționarilor companiei din această săptămână Musk a plusat și a anunțat că fabrica Tesla din Fremont și-a atins potențialul maxim de producție. Liniile de producție sunt ocupate la maxim de unitățile Model S, Model X și viitorul Model 3 va fi produs tot la Fremont.

Anunțul CEO-ului Tesla Elon Musk readuce în actualitate declarațiile fostului ministrul al Economiei, Costin Borc din aprilie 2016 despre posibilitatea ca celebra companie americană specializată în producția autoturismelor electrice să deschidă o fabrică în România.  Citeşte mai departe

Adaugă un comentariu