Top – 5 destinaţii pentru Vacanța de Paște 2018

Vacanța de Paște 2018 se apropie şi e timpul să-ţi planifici cu atenţie rutele şi să stabileşti din timp locurile pe care vrei să le vizitezi. Iată cinci propuneri care te vor ajuta să petreci o vacanţă perfectă.

 

Vacanța de Paște în Bucovina

 

Acest spațiu magnific este cunoscut pentru arta decorării ouălor și nu puține sau fără însemnătate sunt festivalurile dedicate acestui meșteșug popular; Ciocănești, de exemplu, este unul din satele care găzduiește Festivalul Ouălor Încondeiate.

Și în Bucovina se păstrează tradițiile pe care în alte zone ale țării le-am uitat. Aici vă așteaptă un Paște ca altădată, cu bunătăți din porc preparate de măcelari renumiți ai zonei, stropite din belșug cu vinul roșu moldovenesc.

Poţi vizita frumoasele mănăstiri moldoveneşti, Voroneţ, Suceviţa sau Putna, care îşi poartă tainele la vedere, dar niciun specialist nu le-a putut explica mulţumitor până acum. Albastrul cerului din frescele de la Voroneţ, verdele mănăstirii Arbore, roşul de Humor au rezistat ploilor şi îngheţului peste 450 de ani.

 

Vacanța de Paște în Maramureş

 

Una dintre cele mai apreciate zone ale României pentru ținuturile idilice unde timpul pare cu adevărat că a stat în loc, este minunatul Maramureș, încărcat de tradiții, liniște și pace.

Dacă vreți o excursie de Paște, atunci puteți pleca într-o aventură în Maramureș. În drumul spre Maramureș veți trece prin Sighișoara, apoi vă veți putea caza la Poienile Izei.

Te poţi opri şi la Săpânța, una dintre atracțiile faimoase ale țării prin Cimitirul Vesel pe care îl adăpostește, care a devenit cunoscut prin crucile mormintelor viu colorate, decorate cu picturi naive și însemnate cu versuri umoristice din viețile persoanelor înhumate. În aceeași localitate vei avea ocazia să vizitezi și Biserica Peri, ridicată în stil maramureșean, înaltă de 78 m, cu o turlă vizibilă de la 5 km depărtare.

Aici, Paștele va fi un pic atipic, pentru că nu vom merge la biserică la 12.00 noaptea, ci la 5 dimineața

 

Vacanța de Paște în Viscri

 

Situat în județul Brașov, Viscri este definiția satului românesc medieval, unde arhitectura, îmbrăcămintea și tradițiile par că au fost congelate în ultimele sute de ani și readuse la viață nu mai departe de acum câteva zile.

Satul Viscri se află în zona Rupea, în apropierea DN 13, care leagă Brașovul de Sighișoara. Prințul Charles al Marii Britanii și-a cumpărat aici o veche gospodărie săsească și vine aproape în fiecare an în zonă.

Petrece vacanța de Paște acolo și te vei întoarce impresionat de amabilitatea localnicilor, de limbajul desprins din amintirile lui Creanga și de peisajele pe care modernitatea nu a îndrăznit să le atingă nici măcar cu vârful degetului.

 

Vacanța de Paște în Thassos

 

Thassos se numără printre preferatele românilor, atunci când vine vorba de escapade pascale, fiind una dintre destinațiile care celebrează cel mai frumos cea mai mare sărbătoare a ortodoxiei. Cu ocazia vacanței de Paște, vei putea foarte bine să explorezi întregul ținut al insulei, cu stațiuni bine întreținute care se pregătesc pentru celebrarea evenimentului, sate de poveste ce întrețin încă obiceiuri și legende și orașe încărcate de istorie și situri arheologice deosebite.

Printre cele mai populare locuri din Thassos se numără Limenas – cu impresionanta Acropolă ce datează din era Bizantină. Satul de munte Skala Potamia – poziționat la poalele celui mai înalt munte de pe insulă. Limenaria – unde vei putea vizita strălucitorul atelier de bijuterii Iris Gold, de unde nu ai cum să pleci fără câteva amintiri. Precum și Prinos sau Astris – locuri pline de culoare și voie bună.

Potos, situată la doar 2 km de Limenaria, devine neîncăpătoare în vacanța de Paște. Această zonă feerică este locul ideal unde să experimentezi din tradițiile pascale grecești, dar și unde să participi la procesiunea de Înviere la biserica din localitate.

 

Vacanța de Paște în Delta Dunării

 

Cel mai frumos anotimp al Deltei este cu siguranta primavara. Tantarii nu sunt numerosi, temperaturile sunt in limita suportabilitatii, apele sunt curate si racoroase iar natura renaste intr-o explozie de frumusete. Un alt argument pro petrecerea vacantei de Paste in Delta este reprezentat de traditii. Veti putea merge la Slujba de Inviere la biserica dintr-un satuc de pescari iar mesele bogate vor respecta intocmai obiceiurile romanesti.

Dintre detinatiile turistice de aici, merita mentionate Sulina, Sfantul Gheorghe si padurea Letea. Toate cele trei pot vi vizitate intr-o singura vacanta de cinci, sase zile.

Teritoriul dintre cele trei brate principale ale Dunarii, Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe este unic in lume din punct de vedere turistic. Salbaticia si unicitatea locurilor creeaza impresia unei jungle paradisiace in care turistul pierde contactul cu lumea exterioara.

 

Citeşte şi

Cum ajungi cu masina din Bucuresti la cele mai renumite castele si cetati din Romania

Adaugă un comentariu

Articole similare