Top – cele mai tari scuze inventate de şoferi pentru a scăpa de amenzi

Peste 70.000 de şoferi au avut permisele suspendate în primele şase luni ale acestui an, conform datelor furnizate de Poliţia Română.

Viteza excesivă este una dintre principalele cauze pentru care șoferii sunt amendați cel mai des. Deși aparatele radar arată clar că au depășit viteza regulamentară, conducătorii auto încearcă să se scuze în fel și chip. Iată trei dintre cele mai comune scuze cu care cu care șoferii încearcă să scape de amendă, dacă oamenii legii sunt îngăduitori. Scuze comune și amuzante.

1. Simona Halep a fost de vină

În anul 2015 un şofer oprit pentru depăşirea vitezei legale a scris la rubrica obiecţii că se grăbea să vadă meciul de tenis al Simonei Halep! Este vorba de o amendă primită de un şofer grăbit să prindă meciul câştigat de Simona Halep în faţa Karolinei Pliskova, scor 6-4, 7-6 (4), care i-a adus sportivei noastre cel de-al zecelea trofeu WTA. Acesta a fost surprins de radar mergând cu 74 de km pe oră şi a primit o amendă de 390 lei.

Citeşte şi 

Simona Halep iubește mașinile. Ce supercar-uri are în garaj

2. Mă grăbesc la spital’
Conform oamenilor legii din România, aceasta este cea mai des folosită scuză de către șoferi în fața polițiștilor. De multe ori, din dorința de a ieși basma curată, conducătorii auto implică în minciuna lor și persoane dragi.

3. Nu am văzut semnul’
În topul scuzelor există și banala Nu am văzut semnul’. De cele mai multe ori, polițiștii nu țin cont de lamentările celor din fața lor și le dau amendă sau le suspendă permisul de conducere, în funcție de caz.

4. Asta nu e mașină să mergi cu 50 km/h’
Aroganții au un alt gen de scuze Asta nu e mașină să mergi cu 50 km/h’, admițând totodată că sunt vinovați. Fără să se gândească la consecințe, acestora li se pare o blasfemie să meargă în localitate cu doar 50 km/h.

Adaugă un comentariu