TOP constructori auto 2019 – Care este cel mai mare producător din lume, la ora actuală

Constructorii auto din întreaga lume și-au anunțat oficial vânzările din prima jumătate a anului. Cu 5,37 milioane de unități comercializate pe glob, grupul Volkswagen este lider absolut al clasamentului.

Podiumul celor mai de succes constructori auto din lume, în prima jumătate a anului 2019, este identic cu cel de la finalul anului trecut. Grupul VW este pe primul loc la nivel mondial, chiar dacă a înregistrat o scădere de -2.8% față de aceeași perioadă a anului trecut. 5,47 milioane de autoturisme au vândut nemții în intervalul ianuarie-iunie 2019, cel mai bun rezultat înregistrat de vreun producător auto.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Pe locul secund se clasează japonezii de la Toyota, la o diferență surprinzător de mică față de lider. 5,31 milioane de mașini au comercializat niponii în prima jumătate a acestui an, în creștere cu 2% față de perioada ianuarie-iunie 2018.

Podiumul este completat de Alianța Renault-Nissan, care a înregistrat o scădere considerabilă: -5.9%. Chiar și așa, vânzările totale sunt impresionante: 5,21 milioane de unități în întreaga lume.

Rămâne de văzut dacă podiumul se va menține în această ordine până la sfârșitul anului sau dacă procentajul crescând al celor de la Toyota va oferi o surpriză majoră.

 

Sursa: The Japan Times / Sursa foto: motorverso.com, via Flickr

Adaugă un comentariu