Toyota Avensis va disparea de pe piata din 2018

Toyota Avensis are un viitor incert, ca urmare a reducerii cererii in clasa medie de automobile.

Toyota Avensis, care are vanzari mai mici de 35.000 de unitati in Europa, ar putea fi inlocuit de un alt model in viitorul apropiat, o varianta fiind Camry, care se comercializeaza la nivel global. Seful operatiunilor europene al Toyota, Didier Leroy a declarat recent pentru autonews.com ca Toyota Avensis va fi exclus din planurile companiei de a oferi o versiune hibrida pentru fiecare model din gama pana in 2020. Cu toate acestea, Leroy este sigur ca Toyota va avea un model hibrid in clasa medie in urmatorii cinci ani. Acesta, cel mai probabil, nu va fi unul produs exclusiv pentru piata europeana, asa cum este Avensis, ci unul produs global, un exemplu la indemana fiind Camry, care dispune deja de o versiune hibrida.

 Clasa medie a fost cea mai afectata de criza

Toyota Avensis face parte dintr-un segment care s-a contractat abrupt in timpul crizei financiare, cu vanzari de sub jumatate de milion de unitati in Europa, de la peste 800.000 de unitati in 2011. Analistii estimeaza ca vanzarile lui Avensis vor scadea anul acesta sub cifra de 30.000 de unitati de la 56.000 de unitati in 2010. O decizie de retragere a modelului ar putea fi luata pana in 2018, ceea ce inseamna ca nu va exista un succesor al modelului actual.

Producatorii japonezi au fost loviti cel mai greu de criza financiara din europa, Nissan retragandu-se primul din segmentul clasei medii odata cu oprirea fabricatiei lui Almera. Honda va fi urmatoarea care va stopa vanzarile modelului de clasa medie pe piata europeana, Accord putand deveni istorie chiar de anul viitor.

sursa: autonews.com

 

Adaugă un comentariu