Toyota Prius Plug-In Hybrid a sosit in Romania

Toyota Romania a lansat pe piata locala noul Prius Plug-In Hybrid, versiunea reincarcabila la priza a celebrului model ecologic. In Romania, Prius Plug-In costa 43.900 de euro cu TVA, ceea ce se traduce printr-o diferenta de pret de aproximativ 15.000 de euro fata de varianta clasica.

Sistemul de propulsie Hybrid Synergy Drive genereaza o putere totala de 136 CP, fiind compus dintr-un motor electric de 82 CP si 207 Nm si unul clasic, pe benzina, de 1,8 litri si 99 CP. Performantele sunt la nivelul unei compacte clasice: sprint 0-100 km/h in 11,2 secunde si viteza maxima de 180 km/h.

Prius nu isi dezminte reputatia de masina favorita a ecologistilor. Contructorul nipon anunta un consum mediu excelent de 2,1 l/100 km  si emisii de 49 g Co2/km. In modul de rulare EV, 100% electric, Prius Plug-In are o autonomie oficiala de 25 km, iar viteza maxima e limitata la 85 km/h, nivelul emisiilor poluante fiind, bineinteles, zero. După epuizarea autonomiei EV, sistemul HSD va continua să asigure un consum de 3,7 l/100 km şi un nivel de emisii de CO2 de numai 85 g/km.

Noua versiune Plug-In are o masa totala de 1.425 kg, cu doar 55 kg mai mult decat modelul standard. Toyota a ajuns la acest rezultat gratie noilor acumulatori litiu-ion ultra-usori. Desi sunt mai performanti decat clasicele baterii nichel-metal, acestia cantaresc 80 kg (plus 38 kg). Habitaclul si portbagajul sunt in continuare printre cele mai generoase din segment, noul Prius Plug-In putand acomoda in conditii excelente de confort cinci pasageri si 443 litri de bagaje (minus 2 litri fata de versiunea standard).

Bateriile noii Toyota Prius Plug-In Hybrid pot fi alimentate de la prizele obisnuite, iar timpul de incarcare la nivel maxim este de o ora si jumatate. Costul unei incarcari este estimat de oficialii companiei la aproximativ 1,5 lei.

Adaugă un comentariu