Toate noutățile Toyota: Salonul Auto de la Tokyo 2022

Ediția din 2022 a Salonului Auto de la Tokyo și-a deschis porțile de vineri. După cum era de așteptat, unul dintre cei mai importanți expozanți a fost Toyota. Iată toate noutățile prezente la standul acestora.

În primul rând, Toyota a prezentat conceptul GR GT3, un automobil destinat motorsportului, care ar putea fi vedeta unui program de competiție pentru cumpărătorii săi. Toyota GR GT3 nu pare să aibă genele unui alt model de serie din gamă. Designul său evocă performanța necesară pentru circuit, în speță nivelul avansat de aerodinamică.

Conceptul a fost dezvoltat de Gazoo Racing, divizia de motorsport a brandului nipon și se recomandă a fi o mașină construită exclusiv pentru condusul pe circuit, ceea ce scade dramatic șansele de a vedea o versiune de stradă a lui GR GT3.

Conform specificațiilor clasei GT3, aplicate de varii serii la nivel mondial, mașina ar trebui să cântărească undeva între 1.200 și 1.300 de kilograme, în timp ce puterea maximă ar trebui să fie încadrată între 500 și 600 CP.

Totuși, dacă stăm să analiză, imaginile, Toyota GR GT3 seamănă izbitor de mult cu Mazda RX-Vision GT3, un alt concept dedicat motorsportului, model ce a fost prezentat publicului în urmă cu șapte ani la același Salon de la Tokyo, și care în 2019, a primit o versiune digitală ce poate fi condusă în jocul Gran Turismo Sport pentru PlayStation 4.

Pe lângă GR GT3, la standul Toyota a mai avut loc premiera mondială a lui GRMN Yaris, o versiune și mai fierbinte a hot-hatch-ului Toyota GR Yaris. Modelul, destinat în totalitate pieței din Japonia, va fi construit în numai 500 de exemplare. Motorul cu trei cilindri produce 268 CP și este în continuare animat de o transmisie manuală cu șase rapoarte. Sistemul de tracțiune integrală a primit două diferențiale mecanice cu alunecare limitată, în timp ce anvelopele de competiție pot primi jante BBS cu diametrul de 18 inchi. Mai mult decât atât, mașina beneficiază de scaune Recaro și de un pachet extins din fibră de carbon, ce include, printre altele, o capotă și un spoiler cu design modificat față de versiunea standard.

Pe partea mobilității sustenabile, la standul Toyota ne putem întâlni cu SUV-ul electric BZ4X, adus aici într-o versiune cu o sumedenie de piese de performanță. Mașina expusă beneficiază de jante mai mari, scaune sport și de o vopsea neagră mată pentru caroserie. Deși încă se află la stadiul de concept, cel mai probabil, aceste piese vor exista și pentru versiunea de serie.

Adaugă un comentariu