Toyota Supra debutează public la Festivalul Vitezei de la Goodwood

Toyota Supra debutează public la Festivalul Vitezei de la Goodwood, anunță oficialii mărcii.

Cum s-a construit Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România

Modelul care va fi prezent la evenimentul din Regatul Unit este un prototip și va f condus pe celebrul traseu de pe domeniul Lordului March. Vor fi efectuate mai multe urcări: prima îl va avea la volan pe Testuya Tada, inginerul șef al proiectului, pe când a doua urcare va fi realizată de Herwig Daenens, șeful echipei de piloți de teste de la Toyota. Cei de la Toyota nu au specificat cine va conduce mai departe acest prototip în cadrul evenimentului de la Goodwood.

Cazuri în care românii nu pot înmatricula o mașină second-hand adusă din Germania

Toyota Supra debutează pe piață cu un motor cu șase cilindri în linie și va avea o configurație FR, adică motorul montat în față și cu tracțiune spate. Pentru dezvoltarea noului model, japonezii au colaborat cu BMW, alături de care vor realiza și producția noului Supra. Cei de la BMW vor avea și ei un produs rezultat în urma acestei colaborări, care va face parte din gama Z a bavarezilor.

BMW Concept Z4: Design revoluționar pentru viitorul roadster al bavarezilor

Prototipul Toyota Supra care va debuta la Goodwood va fi camuflat în culorile echipei Toyota Gazoo Racing. Spectatorii îl vor putea admira în acțiune între 12 și 15 iulie, fiind programate mai multe urcări în fiecare zi.

Odată cu prototipul următoarei generații Toyota Supra, japonezii vor prezenta și varainta GR Supra Racing Concept. Aceasta din urmă este gândită pentru competiții și are o caroserie din materiale compozite. Ne așteptăm ca noul model să debuteze în lumea motorsportului în sezonul 2019.

Simona Halep iubește mașinile. Ce super mașini are în garaj

Tot anul 2019 va aduce pe piață și varianta pentru drumurile publice a noii generații Toyota Supra. Întoarcerea acestui model în oferta producătorului nipon este așteptată de mulți ani de pasionații de modele sport.

Vechea generație a lui Supra se bucură de valori de revânzare neașteptat de ridicate, iar franciza Fast&Furious este responsabilă parțial de această popularitate.

Audi TT – O bomba pe roti la numai 12.000 de euro

Adaugă un comentariu