Traseu invers pentru ToyotaFT-1 Concept: cum a transferat Toyota un bolid din jocurile pe calculator pe strada (cu video)

Toyota a atras atentia la Detroit cu un concept vazut pana acum doar in jocul Gran Turismo de pe Play Station. FT este prescurtarea de la Future Toyota, iar 1 reprezinta ultima expresie Toyota pentru designul unui coupe.

Conceptul  dezvoltat de Calty Design Research pentru jocul Gran Turismo de pe Play Station si-a facut debutul in marime naturala pe scena salonului de la Detroit intr-o conferinta de presa inspirata din curse.

Numele spune totul. FT este prescurtarea de la Future Toyota iar numarul 1 reprezinta ultima evolutie Toyota pentru designul unui coupe. Designerii de la Calty Design Research  declara ca designul este inspirat dupa conceptele FT-HS (2007) si Lexus LF-LC (2012).

Acest concept este si o expresie a noii directii de design impusa de presedintele Akio Toyoda, care doreste ca modelele Toyota sa degaje mai multa energie, mai multa pasiune si sa atraga mai mult cumparatorii alaturi de celelalte calitati traditionale ale marcii cum sunt calitatea si fiabilitatea.

FT-1 Concept imbina formele expresive si musculoase cu elemente demne de o masina de curse cum ar fi prizele de aer generoase, difuzorul spate si eleronul care se ridica si se roteste spre inainte pentru a crea o forta de apasare suplimentara.

FT-1 are mai mult configuratia unui granturism decat a unei masini sport pure. Motorul este amplasat in fata, mult in spatele puntii fata la fel ca si cockpitul, in scopul de a obtine o distributie ideala a maselor. Mascarea montantilor fata astfel ca parbrizul pare ca se prelungeste cu geamurile laterale sunt o reminiscenta de la Toyota 2000GT.

Interiorul este inspirat din Formula 1 la fel ca si volanul. Un head-up display color proiecteaza principalele informatii in campul vizual al soferului. Scaunul din materiale compozite are suprafete de protectie doar in zonele in care soferul ia contact cu scaunul.

Toyota nu a comunicat niciun fel de date tehnice despre concept. Stim doar ca motorul amplasat in fata este vizibil sub un capac de sticla, iar tractiunea este pe rotile din spate. FT-1 ar putea fi un succesor modern de inalta performanta pentru celebrul Supra.

Specialistii de la Calty impreuna cu cei de la Polyphony Digital, creatorii lui Gran Turismo, au construit versiunea virtuala a circuitului Fuji Speedway pe care presedintele Akio Toyoda a parcurs un tur de circuit cu FT-1 mai rapid decat unul reusit in viata reala cu Lexus LF-A. In acel moment, Akio Toyoda a fost convins si a dat unda verde proiectului.

 

Adaugă un comentariu