Trei mituri neștiute despre mașini

Mituri, mituri, mituri. Lumea automobilistică este plină de zvonuri care s-au răspândit printre șoferi de la o generație la alta. În timp ce unii dintre aceștia mai cred în ele, există și șoferi sceptici. Iată trei dintre aceste mituri:

1. Mașinile cu cutie automată consumă mai mult combustibil

Fals. Acest mit avea o urmă de adevăr la începutul cutiilor automate, când acestea nu erau atât de performante.  Astăzi, constructorii folosesc o tehnică avansată care permite cutiilor automate să consume uneori mai puțin combustibil decât cele manuale.

Trei mituri despre mașini, distruse de experții de la „Mythbusters’

2. Faci mașina să meargă repede dacă o alimentezi cu kerosen

Fals. De fapt, dacă în locul carburantului obișnuit se pune kerosen (combustibil pentru avioane) în mașină, nu doar că automobilul nu va merge mai repede, dar nici nu va porni. În urmă cu câțiva ani, o benzinărie din New Jersey a vândut kerosen în loc de benzină. Câteva dintre mașini nici n-au plecat de pe loc.

3. Mașinile electrice sunt mai expuse unui incendiu în cazul unui accident

Fals. Acesta este doar un mit fără vreo urmă de adevăr. La această concluzie au ajuns în 2012 specialiștii americani de la NHTSA: “Mașinile electrice nu prezintă un risc mai mare de incendiu decât vehiculele alimentate cu benzină”.

Sursă: businessinsider.com

Adaugă un comentariu