Tronsonul de autostradă Râşnov-Cristian ar putea fi terminat la sfârşitul acestui an

Tronsonul de autostradă Râşnov-Cristian, aflat într-un progres fizic de peste 50%, ar putea fi terminat la sfârşitul acestui an, dacă antreprenorul îşi menţine mobilizarea, a declarat, miercuri seara, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

“Săptămâna trecută m-am deplasat pe şantierul autostrăzii Râşnov-Cristian. Acolo avem 6,3 kilometri de autostradă şi 3,9 kilometri de drum la patru benzi, care se află într-un progres fizic de peste 50%, cu mobilizare exemplară a antreprenorului. Acolo erau peste 200 de muncitori pe şantier, cu peste 100 de utilaje. El are ca termen de finalizare 2021. Dar, dacă îşi menţine această mobilizare pe care eu am văzut-o săptămâna trecută, poate finaliza acest obiectiv la sfârşitul anului”, a afirmat Bode în cadrul unei emisiuni tv.

Ministrul crede că până la 30 noiembrie pot fi finalizate şi cele două loturi de 40 de kilometri, aflate în execuţie, ale autostrăzii Sebeş-Turda.

“Pe autostrada Sebeş-Turda avem două loturi, aproximativ 40 de kilometri. Pe lotul 1 avem un progres fizic de peste 85%, iar pe lotul 2 undeva la 65-70%. Dacă antreprenorii îşi menţin ritmul de mobilizare, până la termenul stabilit – şi anume 30 noiembrie – ei pot să finalizeze cei 40 de kilometri de autostradă”, a declarat Lucian Bode.

taguri
Adaugă un comentariu