Trotinetele electrice vor fi reglementate. Unde sunt interzise acestea

Circulația trotinetelor electrice nu va mai fi permisă peste tot, așa cum se întâmplă acum: un nou proiect de lege vrea să reglementeze acest aspect.

Citește și: 

Agenția de Mediu: Trotinetele electrice trebuie folosite doar la periferia orașului

Ai nevoie de permis pentru a conduce trotinete electrice? Ce spune managerul unei companii de închirieri

Circulația trotinetelor și electrice și a bicicletelor pe drumurile publice va fi permisă doar pe marginea dreaptă a carosabilului, cât mai aproape de marginea drumului. Această regulă se aplică pe porțiuni de drum unde nu există piste special amenajate.

Așa sună un proiect de lege care a fost amendat de către o comisie specializată și care urmează să se supună voturilor din Senat, scrie profit.ro

Vârsta minimă stabilită pentru utilizarea pe drumuri publice a trotinetelor electrice este similară cu cea a bicicliștilor: 14 ani. Totodată, cei cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani sunt obligați să folosească echipament de protecție (cască).

În mod oficial, trotineta a fost definită ca un „vehicul, cu două sau trei roți, a cărui viteză maximă prin construcție nu depășește 40 km/h și care este echipat cu un motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 2 kW’.

Adaugă un comentariu