Agenția de Mediu: Trotinetele electrice trebuie folosite doar la periferia orașului

Trotinetele electrice sunt aproape inutile în centrul orașului, unde sunt folosite pe distanțe foarte scurte, care ar putea fi străbătute la fel de bine pe jos. În schimb, utilizarea e-scuterelor are perfectă logică la periferie, pentru ca cetățenii să ajungă mai ușor la principalele rute de transport în comun.

Aceasta este concluzia Agenției de Mediu din Germania (Umweltbundesamt), care solicită o reorganizare generală a serviciilor de închiriat trotinete electrice.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Agenția de Mediu din Germania susține că trotinetele electrice nu își au rostul în centrele marilor orașe, acolo unde există numeroase alternative de transport pentru cetățeni. „Rutele străbătute sunt de obicei foarte scurte şi pot fi parcurse pe jos, cu autobuzul, cu tramvaiul sau cu bicicleta‘, a declarat Maria Krautzberger, președintele instituției, citată de LifeNews.

În schimb, aceasta susține că trotinetele electrice ar fi infinit mai utile la periferie, unde locuitorii nu au acces la fel de facil către rutele mijloacelor de transport în comun. Krautzberger solicită furnizorilor de servicii de închiriat trotinete să mizeze mai mult pe aceste zone, pentru ca cetățenii să poată renunța la drumul cu mașina personală până la gura de metrou sau stația de autobuz.

De asemenea, președintele Agenției de Mediu solicită autorităților să reducă numărul locurilor de parcare din orașele germane, pentru a permite lărgirea trotuarelor și a pistelor de biciclete.

 

Sursa: LifeNews

Adaugă un comentariu