TVR ia calea electrificării din 2024

Britanicii de la TVR trăiesc o perioadă incertă încă din 2013, moment în care compania din Surrey a fost achiziționată de către Les Edgar. Totuși, a fost confirmat faptul că TVR se pregătește pentru viitor, iar în 2024 ar putea să anunțe două noi modele, un sedan și un SUV, ambele cu motorizări 100% electrice.

Deși noua generație TV Griffith a fost prezentată în formă finală încă din 2017, compania nu a început oficial producția sportivei cu două portiere. În timul dezvoltării, modelul a beneficiat de expertiza lui Gordon Murray, dar și a britanicilor de la Cosworth. Totuși, se pare că versiunea de serie a lui Griffith va intra curând în producție, iar pe lângă versiunea cu motor V8 va exista în gamă și o versiune 100% electrică.

Compania TVR și-a început istoria din 1946, iar de atunci și până în prezent a produs doar modele sportive care puneau accentul pe plăcerea condusului. În general, chiar și cele mai recente modele TVR au venit fără prea multe sisteme de asistență (ABS, ESP, TCS).

Totuși, asta se va schimba din 2024, când producătorul britanic va lansa două noi modele electrice: un sedan și un SUV. Conform unui interviu al colegilor de la Autocar UK cu Les Edgar, președintele a declarat că “Ne aflăm pe ruta cea bună și investim în direcții care contează pentru a dezvolta un viitor sustenabil alături de familia de mașini electrice. Suntem pregătiți să începem lucrul la uzina cea nouă pentru a putea respecta termenul stabilit.”

Adaugă un comentariu