Un bătrân din Vaslui pe bicicletă a fost amendat de Brigada Rutieră cu 870 de lei! Mergea prea tare?

Un bătrân de 68 de ani din Vaslui a fost amendat cu 870 de lei de o polițistă de la Brigada Rutieră, pentru că circula pe bicicletă după ce a băut două beri. Omul trăiește scormonind prin gunoaie și este cunoscut de oamenii din zonă, dar nimic nu a contat pentru echipajul de Poliție care l-a oprit în urmă cu două zile.

Citeşte şi:

Cum a vrut şoferiţă din Prahova să-i fraierească pe polițiștii care o amendau!

Fă ASTA să-ți răcești rapid mașina încinsă de soare! Durează 2 minute

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

Bătrânul a povestit la tribunal ce a pățit și un avocat s-a oferit să-l reprezinte gratuit într-un proces cu Poliția Rutieră. Avocatul consideră că polițiștii au făcut exces de zel, pentru că în situații similare, un șofer se alegea cu permisul suspendat și primea o amendă pe jumătate.

Marți, Dorel O., de 68 de ani, mergea pe bicicletă prin Rediu către Brodoc, și a fost oprit de un echipaj de la Politia Rutieră. O agentă de la Rutieră i-a cerut să sufle în alcooltest. Bătrânul băuse două beri, în drum spre casă, după o dimineață de scormonit prin gunoaiele orașului, asa că aparatul a indicat o valoare de 0,20 mg pe litru, alcool pur în aerul expirat. Bătrânul Dorel a primit 6 puncte-amendă, adică 870 de lei.

„Am experientă de 20 de ani în avocatură și nu am crezut că voi vedea asa ceva în viata mea! Să-i dai 870 de lei amendă unui om necăjit, pentru o bere? Unui șofer, la asemenea alcoolemie, îi luai permisul și îi dădeai 2-4 puncte amendă, însă unui om amărât, pe o bicicletă, care caută prin gunoaie, îi dai 6 puncte, mai mult decât are, amendă?’, a spus un avocat vasluian, care a promis că îl va reprezenta în instantă pe Dorel. De nervi, bătrânul care caută prin gunoaie a distrus bicicleta cu care umbla prin Vaslui, de la un container la altul.

Sursa: libertatea.ro

Adaugă un comentariu