Un nou program Rabla a fost anunțat de ministrul Mediului

Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunțat existența unui nou program Rabla care va debuta de la 1 iulie. Cei care doresc să obțină bani în schimbul autoturismului vechi nu sunt obligați să cheltuie respectiva sumă pentru un vehicul nou. Chiar și așa, dacă banii respectivi se vor duce în direcția unei mașini electrice, ministrul a adus asigurări că rețeaua de stații de încărcare va fi extinsă exponențial până în 2026.

Programul vizează eliminarea de pe străzi a vehiculelor mai vechi de 15 ani. Pentru acestea, statul va oferi o primă de minimum 3.000 de lei. “Un program Rabla local care va scoate sute de mii de mașini vechi din circulație. Vom asigura o primă de cel puțin 3.000 de lei pentru mașinile casate, fără a exista obligația de fi cumpărate mașini noi”, a declarat ministrul.

Mai mult decât atât, discursul ministrului a atins și subiectul sensibil al stațiilor de încărcare pentru mașini electrice: “Am avut o discuție cu domnul ministru Cseke Attila (ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației) despre rețeaua națională de stații de încărcare. Aici, veștile bune vin și din partea Ministerului Dezvoltării, pentru că de acolo vor fi finanțate peste 15.000 de stații de încărcare până în 2026, prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). Pe termen mediu și lung va fi nevoie de foarte multe stații de încărcare în zonele rezidențiale. Avem o viziune foarte clară și un plan foarte bine gândit de susținere a acestei industrii, a acestei revoluții prin care parcul auto din România va fi schimbat radicat în câțiva ani”.

18.000 de stații de încărcare în România

Sursa: Profit.ro

Adaugă un comentariu