Un nume românesc stă scris pe automobilul Tesla trimis în spaţiu de Elon Musk

În urmă cu câteva zile, afaceristul Elon Musk a trimis o maşină Tesla Roadster în spațiu cu destinația Marte. La volanul modelului Tesla Roadster se află un manechin îmbrăcat cu noul costum spațial al companiei SpaceX.

Totodată, pe lângă mesajele scrise la vedere cum ar fi „Dont panic şi „Made on Earth by humans, pe platforma superioară de susţinere a maşinii există o placă pe care sunt trecute numele celor 6.000 angajaţi SpaceX. Aici se află și un nume cu origini românești.

Ai grijă pe cine deranjezi’ în trafic! Polițiștii circulă cu mașini neinscripționate! Uite ce a pățit un șofer din Ploiești! | VIDEO

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Este vorba despre Christina Sfedu, fiica unui român care a emigrat în Statele Unite ale Americii în anul 1979. Christina Sfedu a fost dintotdeauna pasionată de spațiu și în iunie 2015 fiica lui George Sfedu, licențiată în energie electrică, a primit o ofertă din partea companiei SpaceX.

Cum arătau reclamele la PECO în comunism

Planul ascuns al lui Nicolae Ceaușescu: Voia să meargă cu mașina pe sub București

Din vara lui 2015, tânăra lucrează la SpaceX şi trăieşte în Redondo Beach, California. Astfel, numele ei a apărut pe modelul Tesla Roadster ce acum călătorește prin Marte.

Chiar dacă este cetățean american, Christina Sfedu a vizitat în trecut de două ori România, pentru a-și cunoaște bunicii, notează adevarul.ro.

Ce este SpaceX?

SpaceX este revoluţionara companie de tehnologie spaţială fondată în 2002 de vizionarul Elon Musk.

Adaugă un comentariu