Un român a fost lăsat fără mașină la granița cu Bulgaria. Atenție la ce cumpărați!

Un cetățean român aflat la bordul unui Ranger Rover Sport a fost lăsat fără mașină la punctul de trecere al frontierei Negru Vodă.

Citește și:

A apărut aplicația care îți arată cât de aglomerate sunt punctele vamale

Video greu de urmărit: Un Ferrari 360 Spider este zdrobit dintr-un motiv absurd

Bulgaria a trecut la vinieta electronică. De unde o cumpărăm

Pe 3 Ianuarie 2020, la orele 20.00, un român în vârstă de 37 de ani s-a prezentat la vama Negru Vodă pentru efectuarea formalităților de frontieră, cu intenția de a trece granița în Bulgaria.

În urma verificării de rutină, polițiștii de frontieră au descoperit că autoturismul său – un Range Rover Sport, estimat la 90.000 de lei (aproape 19.000 €) – este dat în sonsemn de autoritățile din Germania ca „bun căutat pentru confiscare’. Confruntat de către polițiștii de frontieră, românul a declarat că a achiziționat mașina fără să fi verificat dacă aceasta este căutată sau nu de către autorități.

range rover confiscat politia de frontiera 2020

Conform protocolului, autoturismul a fost confiscat pe loc de polițiștii de frontieră, acesta fiind reținut până la rezolvarea anchetei. Șoferul este acum cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Aceasta este una dintre primele capturi automobilistice de anul acesta pentru vameșii români, una din probabil multele: anul trecut au fost reținute 230 de autovehicule, dintre care 185 au fost autoturisme; unele dintre cele reținute au depășit valoarea de 100.000 de euro.

În 2018, cifra a fost similară.

Unde puteți verifica dacă mașina pe care urmează să o achiziționați a fost furată: cel mai la îndemână site este cel al Poliției Române. Tot ce trebuie să știți este codul unic de identificare (VIN). O altă verificare poate fi făcută pe StolenCars24, un site care ține evidența tutulor consemnelor date de autoritățile din statele europene. La fel și aici, tot ce trebuie să faceți este să introduceți VIN-ul mașinii.

Adaugă un comentariu