Un timișorean are o colecție de permise de conducere. Vezi de când e cel mai vechi permis!

Timişoreanul Vlad Capotescu deţine o colecţie impresionantă de permise de conducere, iar cel mai vechi este din anul 1927.

Cine s-ar fi gândit că cineva poate colecționa permise de conducere? Vlad Capotescu, reprezentantul Retromobil România pe Timiş, deține șapte permise unul mai vechi ca altul.

Piesa de rezistență este un carnet din 1927. „Serviciul Circulaţiei din cadrul Chesturii Poliţiei Timişoara a emis pentru domnul Francisc Keller domiciliat la Ciacova (unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecti ai Timişoarei interbelice) permisul de conducere cu nr.1689 în data de 17 august 1927′, a spus Vlad Capotescu pentru adevarul.ro.

Șeful Poliției Titu a rămas fără permis după ce un coleg l-a prins cu viteză mare

Cum a rămas un șofer nevinovat fără permis în mijlocul Bucureștiului | VIDEO

Acesta a adăugat: “Francisc Keller a deţinut un automobil Ford model T înregistrat cu numarul 1021-TMS. În anul 1939 s-a prezentat cu automobilul la recensământul şoferilor. Multumesc domnului inginer Gottfried Keller pentru permisul de conducere al tatălui său”.

Prima lege care specifica obligativitatea permiselor de conducere în România a intrat în vigoare în Monitorul Oficial pe 21 august 1921.

Foto: adevarul.ro

Adaugă un comentariu