Video, informatii si galerie completa: noua Toyota Verso

La scurt timp de la lansarea noului Auris, Toyota a anuntat actualizarea monovolumului sau compact, Verso. Faceliftul include o schimbare de design, care se aliniaza acum cu ultimele modele lansate de producatorul japonez, dar si modificari functionale, inclusiv o motorizare diesel de 2,0 litri imbunatatita.

Exteriorul a crescut putin in dimensiuni (+20 mm), in cea mai mare parte datorita noului design al partii frontale, dar Verso ramane unul dintre cele mai compacte monovolume cu sapte locuri de pe piata (4,46 metri lungime).

Interiorul nu a fost modificat, dar Toyota vorbeste de o crestere a calitatii percepute. Noutatea o constituie acoperisul panoramic din sticla SkyView, care masoara 2,340 x 1,280 mm. Sistemul de scaun Easy Flat cu sapte locuri permite rabatarea individuala a scaunelor fara scoaterea tetierelor, oferind reglare longitudinala pe randul doi de scaune si reglarea inclinarii spatarelor pe al treilea rand de scaune. In materie de dotari, noutatile sunt reprezentate de sistemele multimedia cu ecran tactil, cu Toyota Touch disponibila de la echiparea de baza si Toyota Touch & Go disponibila pe echiparile superioare.

Toyota a operat imbunatatiri la nivelul trenului de rulare, cu o suspensie reproiectata atat in fata cat si in spate, precum si o directie revizuita. Dinamica a fost imbunatatita si prin cresterea rigiditatii torsionale, precum si actualizarea parametrilor de functionare ai sistemului de control al stabilitatii.

Motorizarile au ramas in esenta neschimbate, cu exceptia unitatii de 2,0 litri diesel, care dezvolta 124 CP si care a fost revizuita in profunzime. S-a avut in vedere in special imbunatatirea raspunsului in zona inferioara de turatii si reducerea consumului de combustibil. Cuplul maxim de 310 Nm se obtine acum de la 1600 rpm, fiind disponibil pe o plaja mai larga de turatii, de pana la 2400 rpm.

Gama de motorizari este completata de doua unitati pe benzina (1,6 litri/132 CP si 1.8 litri/147 CP) si de un diesel de 2,2 litri (D-CAT) care dezvolta 150 CP atunci cand este cuplat la o cutie automata cu sase rapoarte si 177 CP atunci cand este cuplat la cutia manuala de viteze.

Adaugă un comentariu