Fără miros de benzină: Viitorul Abarth 500 va fi electric

Se pare că actualul Abarth 500 se apropie de sfârșitul unei ere. Micul hot hatch își va pierde sunetul inconfundabil odată cu noua generație. Aceasta ar urma să fie bazată pe actualul Fiat 500e, un vehicul 100% electric. Totuși, nu este totul rău aici, deoarece micul Fiat 500e este un mic vehicul electric extrem de reușit, așa cum am aflat în urma testului de anul trecut.

Informația a fost dezvăluită de publicația Autocar. Deși nu a fost confirmată oficial, informația urmează să fie publicată și de către Fiat. Noul model se află deja în perioada de teste, iar lansarea sa ar trebui să aibă loc anul viitor. Oliver Francois, CEO Fiat și Abarth a declarat că viitorul model de performanță nu va fi total silențios. Clienții vor putea alege între un ambient silențios și unul sportiv. Evident, sunetul va fi emis de difuzoarele sistemului audio.

Francois a mai adăugat: “Vestea proastă este că e mai complicat decât am crezut inițial. Dacă vrei să creezi un Abarth în adevăratul sens al cuvântului, nu vei utiliza același motor electric. Totuși, imediat cum ajungem la cifrele dorite de putere și cuplu, vom fi nevoiți să schimbăm complet setările șasiului, frânele și transmisia. Întregul pachet trebuie să fie adaptat”.

Momentan nu au fost furnizate foarte multe informații despre viitorul model Abarth, însă ar trebui că sprintul 0-100 km/h al mașinii să se realizeze în mai puțin de șapte secunde, ceea ce ar fi echivalent cu un model 595 Esseesse actual (180 CP). Totuși, viteza maximă de 225 km/h a fostului model nu va putea fi atinsă, dar în schimb, se crede că va depăși 160 km/h (Fiat 500e este limitat electronic la 150 km/h).

Adaugă un comentariu