Teaser pentru viitorul Nissan Micra: va fi dezvoltat de Renault

23 de miliarde de euro urmează să fie investite de către Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi în următorii cinci ani pentru producția noilor vehicule electrice. Planul Alianței include un număr impresionant de 35 de modele 100% electrice ce vor fi anunțate până în 2030. Acestea vor utiliza una din cele cinci noi platforme, iar unul dintre ele chiar a primit o imagine teaser. Este vorba de următoarea generație a lui Nissan Micra.

Din păcate, actuala generație a lui Nissan Micra nu a înregistrat volume de vânzări semnificative în Europa, cu mai puțin de 40.000 de exemplare comercializate, însă o generație electrică ar putea schimba acest aspect în următorii ani. Vehiculul din imagine va utiliza arhitectura CMF-BEV, iar mașina va fi dezvoltată și asamblată în Franța. Din primele informații, acumulatorul ar putea oferi o autonomie de circa 400 de kilometri.

“Acesta este un exemplu perfect oferit de “diferențierea inteligentă” a Alianței. Fiind succesorul direct al iconicului Micra, sunt convins că acest nou model va asigura satisfacția clienților din Europa”, a declarat Ashwani Gupsa, COO Nissan.

Deocamdată nu există informații privind data de lansare a subcompactei, însă ne putem aștepta la un debut în 2024. De asemenea, noua generație a lui Micra ar putea purta un nou nume.

Adaugă un comentariu