Vinieta Oxigen a fost anulată de CGMB

Proiectul de hotărâre privind anularea taxei de poluare a fost votat de CGMB în ședința extraordinară de luni.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului București (CGMB). „Se abrogă HCGMB nr. 539/2019 privind măsuri concrete de îmbuătățire a calității aerului în municipiul București. Contravaloarea vinietelor Oxigen achiziționate până în prezent va fi returnată titularilor’, se arată în proiectul de hotărâre.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat luna trecută că renunță la vinieta Oxigen, care a intrat în vigoare de la începutul anului, după ce, în urma referendumului pe care chiar ea l-a făcut pe Facebook, cei mai mulți cetățeni s-au declarat împotriva vinietei.

„Concluzia acestui referendum este, se pare, că vrem mai multe mașini poluante. Cetățenii resping ideea de vinietă ecologică, chiar dacă ea este o măsură care s-a aplicat cu succes în alte state europene. Renunț la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toți bucureștenii, dar solicit Guvernului să ia măsuri antipoluare în toate orașele țării’, a spus atunci Firea, în conferință de presă.

Adaugă un comentariu