Volkswagen a prezentat conceptul Up! Lite in America

In comparatie cu E-Up!, conceptul Up! Lite are garda la sol mai joasa, o caroserie mai aerodinamica si mai lunga (aprope cat cea a lui Polo) si inregistreaza un consum mediu 2,44 l/100 km.

Conceptul Up! Lite dispune de patru locuri si doua usi. Caroseria masoara 3,84 m in lungime, 1,60 m in latime. Coeficientul de aerodinamicitate al caroseriei care cantareste 695 kg, are valoarea de 0.237.

In comparatie cu conceptul E-Up!, noul concept Up! Lite are o garda la sol ma joasa, este mai lung si dispune de o aerodinamicitate mai buna.

Tehnic, Up! Lite dispune de un propulsor diesel TDI de 0,8 litri (2 cilindri), care dezvolta 51 CP si care este cuplat la o cutie de viteze DSG cu 7 trepte. Up! Lite mai are si un modul electric, care indeplineste functia de electromotor si alternator si care impreuna cu TDI-ul furnizeaza 65 CP.

Conceptul Up! Lite poate rula doar electric in momentul decelerarilor, cand motorul diesel se opreste, si la viteze mici, cand modulul electric (E-drive) utilizeaza curent electric inmagazinat in baterii litiu-ion.

Volkswagen Up! Lite mai dispune de sistem start/stop, sistem pentru recuperarea energiei la franare, ESP, airbaguri, sistem de evacuare a caldurii din habitaclu pentru vremea calduroasa, camere in loc de oglinzi retrovizoare, telefone, internet etc.

Ca si performante, Up! Lite accelereaza pana la 100 km/h in 12,5 secunde si poate atinge o viteza maxima de 160 km/h.

Adaugă un comentariu