Volkswagen Golf a împlinit 45 de ani!

Istoria lui Volkswagen Golf a început în urmă cu 45 de ani, mai exact pe 29 martie 1974, atunci când primul model al seriei ieșea pe poarta fabricii din Wolfsburg. De atunci și până acum au existat șapte generații care s-au vândut în mai mult de 35 de milioane de exemplare la nivel global.

Dacă efectuăm un simplu calcul matematic, rezultă că un Golf nou se vinde la fiecare 41 de secunde. În acest ritm, producția medie anuală a modelului a fost de 780.000 de mașini produse într-un an.

Primul VW Golf era disponibil într-o configurație cu trei sau cinci uși și oferea loc suficient pentru cinci adulți. Portbagajul avea o capacitate minimă de 300 de litri, dar putea fi extinsă dacă se alegea plierea spătarului banchetei.

Clienții puteau alege între propulsorul de 1.1 litri cu patru cilindri și 50 CP (V-max 140 km/h) sau cel de 1.5 litri cu patru cilindri și 70 CP (V-max 160 km/h). În pachetul de bază, transmisia era manuală cu patru trepte, dar exista opțiunea unei cutii automate cu trei trepte.

Citește și:

Programul Rabla 2019 a început oficial. Care sunt condițiile?

Martorii de bord – Peste 50 de semne explicate

Ce înseamnă TIR, Peco, Smart sau ARO – explicația abrevierilor

Poți fi arestat pentru că ai condus beat, chiar dacă nu pornești motorul

Gabi Tamaș, prins conducând cu 205 km/h, băut și fără permis valabil

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

 

Ralf Brandstätter, directorul executiv Volkswagen a declarat că Modelul Golf reprezintă esența brandului VW. Marchează progresul în materie de tehnologie la niciun alt vehicul. De exemplu, Golf a introdus tehnologia sistemelor de siguranță și a făcut-o accesibilă pentru milioane de oameni.'

Dar Golf nu a fost întotdeauna cel mai vândut model al producătorului german. Până în 2002, clasicul VW Beetle era modelul cu cele mai multe exemplare fabricate. În total, VW Broască' s-a fabricat în 21.529.464 unități între 1938 și 2003.

Directorul uzinei de la Wolfsburg, Dr. Stefan Loth își amintește că În 1974, angajații nostri s-au adaptat cu greu trecerii producției de la Beetle la Golf. Dar de atunci, am continuat să aducem îmbunătățiri fabricii și, pe lângă actualul model Golf, producem și e-Golf, Golf GTE, Golf Sportsvan și încă trei modele, toate sub același acoperiș'.

Adaugă un comentariu